Bas Muller uit Coevorden: ‘Steely Dan is voor mij het summum van muziek’

Bas Muller woont in Coevorden en is IT manager bij Corlido Group in de vlinderstad Emmen. Lees meer over de 28-jarige geboren en getogen Coevordenaar in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ik ben getrouwd met mijn lieve vrouw en beste maatje Ilona.”

Coevorden betekent voor mij:

„Mijn thuis: een stad barstensvol potentie en geschiedenis.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Allereerst zo snel mogelijk de blauwe zone opheffen. Men wil van Coevorden een bezoekersstad maken, daar hoort het actief weren van bezoekers niet bij. Aan de rand van de stad parkeren is een uitstekende optie, maar dan dient er een betere invulling te komen voor de gigantische parkeerplaats aan de markt. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een stadspark, dat bij de Weeshuisweide kan worden aangetrokken. Daarnaast zou ik kleine en unieke ondernemingen stimuleren om zich te vestigen in de binnenstad. Dit zijn ondernemingen waarbij service en beleving hoog in het vaandel staan. Grote winkelketens kunnen hiervoor wijken naar bijvoorbeeld het EDS-plein (voor de dagelijkse boodschap). Een beleid en subsidie voor winkelgevels kan ervoor zorgen dat men eer doet aan de historie en historische uitstraling van de stad. Voor de pandemie was er een fantastische zomer in de binnenstad met veel leuke en uitstekende initiatieven zoals Bert Visscher en het Noordpoolorkest, Joris Linssen en Caramba, een openluchtbioscoop en zo kan ik nog wel even doorgaan. Coevorden heeft sterke ondernemers, goede initiatieven en loyaal lokaal winkelend publiek nodig om er iets moois van te maken.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Ik ben helemaal geen type voor stappen. Mijn voorkeur gaat uit naar een lekker speciaalbiertje of een Schotse whisky, gepaard met lekkere muziek of gewoon lekker in de tuin.”

Ik word vrolijk van:

„Een goede grap, een goed gesprek, een goede discussie, lekker fotograferen, een heerlijke film, goede muziek, heerlijk speciaalbier en goede whisky. Ik ben snel tevreden, maar sinds kort heb ik een nieuwe passie: wandelen in onze prachtige natuur. Door de pandemie heb ik samen met Ilona leren ontdekken hoe mooi onze omgeving eigenlijk is. Heerlijk wandelen in Drenthe of Overijssel: daar word ik ontzettend vrolijk van. Bovendien levert het geen onaardige foto’s op!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik lach elke dag en probeer alles met een gezonde dosis humor te benaderen. Helaas lach ik ook vaak om mijn eigen grappen en daar wordt dan over het algemeen weer over gefronst. Als ík het al niet grappig vind - denk ik dan maar - waarom zou ik het dan vertellen?”

En dat ik huilde ook…

„Mijn grootouders aan beide kanten zijn overleden toen ik nog vrij jong was. De laatste keer dat ik heb gehuild was vorig jaar toen de grootouders van mijn vrouw relatief kort na elkaar kwamen te overlijden. Zij voelden als mijn bonus grootouders.”

Hekel aan:

„Mensen met een masker op, daar kan ik ontzettend slecht tegen. Daarnaast ook de cancelcultuur van tegenwoordig en de langetenensamenleving.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Steely Dan is voor mij het summum van muziek.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„Thuiskomen is er voor mij niet meer bij tegenwoordig, want ik werk volledig thuis. Thuiskomen is achter de laptop - van het werk - vandaan en een lekker stukje muziek luisteren of een potje gamen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Dat zijn er twee: Zuid-Afrika en Ierland. Vanwege de prachtige natuur, de sfeer en de mensen.”

Een lintje voor en waarom:

„Het is onmogelijk één persoon aan te wijzen, dus ik zou zeggen: de middenstand van Coevorden. Ze flikken het toch maar mooi met z’n allen. Als de zomer van 2019 een voorproefje was van wat er komen gaat, dan ligt er nog veel moois in het verschiet!”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Iets met computers en dat is gelukt!”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Wandelen, muziek, gamen en vooral veel tijd doorbrengen met mijn lieve vrouw.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Ik heb niet zoveel met clichés, die ga ik dus ook proberen te vermijden. Als hoogtepunt in mijn leven zou ik mijn zes maanden stage in Zuid-Afrika kiezen. Na veel wikken en wegen en heel veel aandringen van mijn schoonfamilie, ben ik uiteindelijk toch gegaan. Een tijd die zeker heeft bijgedragen aan wie ik ben en hoe ik naar de wereld kijk.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„Nog even volhouden en dan zijn we door deze pandemie. Zodra de boel weer open mag gaan: denk dan aan wat ons mooie Coevorden wél te bieden heeft. We moeten het samen doen!”