Jumbo steunt sporters Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen

De Jumbo-vestiging aan de Statenweg in Emmen is een actie begonnen voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen (SPGE). Klanten van de supermarkt kunnen hun statiegeldbon inleveren. Van dit geld gaat de helft naar SPGE en de overige 50 procent is bestemd voor sporters met een handicap bij andere verenigingen.

De actie is oorspronkelijk op touw gezet door het Fonds Gehandicaptensport, dat jaarlijks een huis aan huis collecte organiseert. In Emmen wordt daarbij geld ingezameld voor de SPGE. Daarnaast wil Fonds Gehandicaptensport de verenigingen ook op andere manieren ondersteunen. Daarom is in samenwerking met Jumbo een emballage-actie opgezet. 

SPGE vindt de actie een mooi initiatief. ,,Wekelijks hebben vele sporters met een handicap bij SPGE veel plezier tijdens het aangepast paardrijden, mennen of huifbedrijden. Voor veel van deze ruiters is het bewegen met een paard de enige mogelijke sportieve activiteit. Het geeft hen plezier, ontspanning en het heeft een therapeutisch effect. Met deze emballage-actie komen vele mensen in aanraking met SPGE en zo kunnen ze onze ruiters ondersteunen. Door jouw statiegeld aan SPGE te doneren maak jij het mogelijk dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen met een paard.”