Bert IJsselstein is met Blokker verhuisd in Coevorden: ‘Dit voelt als een warm bad’

Blokker in Coevorden is nu twee weken in bedrijf aan de Friesestraat. Het kleinere pand aan de Bentheimerstraat is verleden tijd. ,,Dit voelt als een warm bad”, zegt mede-eigenaar Bert IJsselstein. ,,Daar ben ik heel eerlijk in.”

Zoals het nu lijkt kunnen klanten er over ruim één maand voor de deur parkeren. ,,Maar het grootste voordeel is dat we nu echt alles op de begane grond aan kunnen bieden”, vertelt IJsselstein (62). De ervaren Coevorder ondernemer benoemt met ‘alles in huis en een grotere collectie’ de nieuwe formule van de gloednieuwe winkel. ,,Dit alles werkt voor ons fantastisch. Kijk alleen maar naar de ruimte hier en ook de brede gangpaden. Dat is prettig voor de consumenten en voor onze medewerkers.”

In vergelijking met het vorige pand zijn de stellingen niet meer zo hoog. De verlichting is nu veel beter voor elkaar, deze winkel is liefst twaalf meter breder en dat alles maakt het geheel overzichtelijker. ,,Met Op=Op Partijverkoop bijna naast ons denk ik dat we elkaar zeker kunnen versterken”, zegt IJsselstein. ,,We moeten het sowieso samen doen hier als winkeliers, vind ik. ‘Coevorden maakt het’ zou wat dat betreft een mooie slogan zijn.”

Zestien klanten

Klanten moeten vier uur van tevoren boeken om te komen winkelen bij de Blokker. ,,Dat is best een lange tijd, maar we houden ons aan de regels. We zitten hier niet te wachten op boetes.” In de winkel mogen tegelijkertijd zestien klanten zich begeven. En dat vijftien minuten lang. IJsselstein is blij dat deze versoepeling al best goed loopt in zijn zaak. „Maar realistisch gezien zitten we nog lang niet op het oude niveau gezien de omzet. Je moet niet vergeten dat de vaste kosten ook hier ‘gewoon’ doorlopen.”

Ondanks alle tegenspoed die de crisis al ruim een jaar met zich meebrengt, blijft IJsselstein optimistisch. ,,Laten we hopen dat er goed vaart wordt gemaakt met de vaccinaties zodat we hopelijk tegen de zomer weer normaal open kunnen gaan.”