Yannick Habing uit Coevorden loopt stage in Stedelijk Museum: ‘Geniet van de kleine dingen en leef van dag tot dag’

Yannick Habing is 22 jaar en woont in Coevorden. Hij is vierdejaars student archeologie aan de hogeschool Saxion in Deventer. Lees meer over Yannick in deze Doorloper.

Een relatie?

„Gelukkig wel! In deze tijd maakt soms niks gelukkiger dan fijn thuiskomen bij iemand.”

Coevorden betekent voor mij:

„Plezier en historie. Vanwege mijn grote interesse in historie heb ik altijd anders gekeken naar Coevorden dan mijn leeftijdsgenoten en geniet ik vooral van het historische karakter, dat Coevorden heeft. Daarnaast kun je hier lekker voetballen op de velden.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik proberen Coevorden meer toeristisch te maken. Coevorden heeft veel verscholen historie en schoonheid, die volgens mij ten goede gebruikt kunnen worden om toeristen naar onze stad te halen.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Ik ben nooit echt van het stappen geweest. Op vrijdag was het rustig aan doen om fit op voetbal te verschijnen, waarna op zaterdag ook rustig werd gedaan om een dag later geld te verdienen voor het studeren. Maar na het kampioenschap met voetbal zijn wij toch even langs Rembrandt gegaan om dit te vieren.”

Ik word vrolijk van:

„Voetbal, want er is niets leuker dan met 22 man op een veld staan en lekker een potje te voetballen. Dit brengt altijd een bepaalde rust na een lange week werk of school en geeft je een bepaalde energie, die juist energie toevoegt.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Thuis geldt voor ons altijd het motto ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’. Daardoor lach ik elke dag wel goed. Vooral in deze tijden probeer ik gewoon te genieten van de dagen en momenten met iedereen, die je liefhebt.”

En dat ik huilde ook…

„De laatste keer dat ik echt huilde was bij het overlijden van mijn opa. Ik ging met mijn vriendin rond tien uur bij mijn opa weg - na het afscheid nemen - en een uur later kwam het bericht dat hij was overleden. Desondanks waren het tranen van geluk omdat ik wel het voorrecht had mijn opa te kennen en leuke herinneringen aan hem te hebben.”

Hekel aan:

„Rellen en eigen wil doordrammen. Ik kan altijd al slecht tegen mensen die graag hun wil doordrammen en je willen overtuigen, terwijl ik al aangeef daar geen behoefte aan te hebben. Dat maakt toch altijd wat frustratie los. Rellen kan ik gewoon slecht tegen omdat wij als mensen dit moeten oplossen met woorden/verandering en niet met het vernielen van de eigendommen, waarvoor mensen hard hebben gewerkt.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik vind zelf altijd de muziek van Snelle leuk, want daarin zit altijd een verhaal of boodschap.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Mijn vriendin vragen naar haar dag of even lekker ontspannen met een game. Ik vind het vooral belangrijk om na het werk even tot rust te komen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„De Plitvice Meren in Kroatië. De schoonheid van deze meren is zeer bijzonder.”

Een lintje voor en waarom:

„Als ik op dit moment moet kiezen dan kies ik toch de politie. Misschien een rare keuze, maar vaak vergeten we dat deze mensen enkel hun werk proberen uit te voeren en anderen proberen te beschermen en jouw situatie - wat je ook doet - snappen. Overal zitten rotte appels tussen, maar ondanks dat mogen wij de agenten die dag in dag uit hun best doen om ons leven veilig te maken niet vergeten. Vooral niet in een tijd waarin alles wordt uitvergroot.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Soldaat, maar door mijn ogen en interesses in andere zaken heb ik besloten niet soldaat te worden.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Voetbal en series kijken. Op dit moment kan natuurlijk niet veel, maar als het mogelijk is voetbal ik graag in mijn vrije tijd en ben daar dan met veel plezier mee bezig als scheidsrechter of anders als voetballer van het vierde van CSVC. Series kijk ik graag ‘s avonds met mijn vriendin gezellig op de bank.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Ik kan hier geen goed antwoord op geven. Alles in het leven maakt wie je bent. Daarom denk ik niet in hoogte- en dieptepunten en geniet gewoon van alles wat mij heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Maar ik ben wel trots op bepaalde dingen en vooral op waar ik nu sta. Een laatstejaars student aan het hbo had misschien niet iedereen verwacht.”

Nog iets om te delen?

„Geniet van de kleine dingen en leef van dag tot dag.”