Mooiste Kiek van de Week | door Willy Manuel uit Coevorden

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Willy Manuel-van Faassen. De Coevordense maakte deze even veelzeggende als herkenbare foto van de voormalige aardappelmeelfabriek in Coevorden. Door de weekwinst dingt Willy automatisch mee naar één van de jaarprijzen, die door hoofdsponsor Ring Foto De Boer gekoppeld worden aan deze populaire fotowedstrijd.

,,Ik vind de restanten van dit gebouw ook zeker bij Coevorden horen”, zegt Willy. ,,Ik heb de situatie deze keer vanaf de achterkant bekeken. Ik zou hier graag ooit een mooi appartementencomplex zien zodat ook de natuurstenen plaquette - ter nagedachtenis aan drie medewerkers die hun leven lieten bij het bombardement van de fabriek op 21 februari 1944 - weer goed tot zijn recht komt.”

De jury vindt het origineel dat Willy niet de voorkant, maar juist de achterkant op de gevoelige plaat heeft gezet. En dat dit een bekende locatie is in de vestingstad, mag duidelijk zijn. De wolken en het gebouw vormen samen een fraai contrast. Ook de details zijn mooi om te zien.

Thema maand maart

‘Herkenbaar (in de) gemeente Coevorden’ is - zoals eerder gemeld - deze maand het thema, waarbij deelnemers foto’s kunnen sturen waarop iets te zien is dat ‘hoort’ bij de gemeente Coevorden. Dit omvat bijvoorbeeld gebouwen, standbeelden, herkenbare wegen en herkenbare natuur in de gemeente.

Meedoen

Wil jij jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Coevorden - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus volledige naam en woonplaats - naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl. Vermeld duidelijk wie of wat er te bewonderen is op de foto en natuurlijk ook waar deze is gemaakt. Elke weekwinnaar in 2021 dingt mee naar de jaarprijzen, die opnieuw beschikbaar worden gesteld door Ring Foto De Boer te Coevorden.

Tip

Naast elke maand een nieuw thema, is er nog een nieuw element toegevoegd aan de rubriek Mooiste Kiek van de Week. Maandelijks geeft hoofdsponsor van de rubriek Ring Foto De Boer te Coevorden een tip mee aan de deelnemers. ,,Gebruik deze maand een groothoeklens”, zegt Rutger Bronts. ,,Hiermee fotografeer je moeiteloos een hoog of breed gebouw, een uitgestrekt landschap of een stadsgezicht. Ook grote onderwerpen passen eenvoudig binnen jouw beeldkader. Let natuurlijk wel op vertekening. Wil je weten welke groothoeklens voor jouw camera beschikbaar is? Laat je dan door ons informeren.”

Alle thema's in 2021

  • Maart: Herkenbaar gemeente Coevorden
  • April: Lente klopt op de deur - jonge bloeiers
  • Mei: Lente klopt op de deur - ontwakend dier
  • Juni: Lente klopt op de deur - urban nature
  • Juli: Zomervibes - luchtcircus
  • Augustus: Zomervibes - typisch zomer
  • September: Moi herfst - nazomers landschap
  • Oktober: Moi herfst - nightscapes & dayscapes
  • November: Winterse sferen - de koude straten
  • December: Winterse sferen - de feestelijke maand