Geen uitreiking van Hondsrugbokaal na noorderlijke broedertwist tussen FC Groningen en FC Emmen. Mysterie over vermissing trofee duurt voort (update)

Er wordt zaterdag geen Hondsrugbokaal uitgereikt na FC Groningen-FC Emmen. De eretrofee, speciaal in het leven geroepen voor de winnaar van de noordelijke broedertwist, is nog steeds kwijt.

DVHN kwam met de wisselbeker op de proppen in het jaar dat FC Emmen promoveerde naar de eredivisie om de clash tussen de steden op de uitlopers van de Hondsrug extra cachet te geven. 

Ook zaterdagavond staat de beker weer op het spel, maar de trofee bleek onlangs verdwenen. DVHN riep de daders eerder op zich te melden: 'Als u het beschreven voorwerp ziet, onderneem dan niet zelf actie, maar waarschuw de sportredactie van Dagblad van het Noorden.'

Supporterspodcast

Kon Veel Minder de Podcast, gemaakt door supporters van FC Groningen, maakte op Twitter bekend dat ze niet meer willen dat er om de bokaal wordt gespeeld. 'We willen jullie best wat informatie schaffen over waar deze beker zich bevindt, maar alleen als jullie openlijk afstand nemen in jullie krant van de Hondsrugderby.'

De supporters maakten vlak voor de aftrap van het duel evenwel bekend een andere en aanzienlijk kleinere replica te hebben aangeschaft.