Studenten fietsen 100 kilometer van Zwolle naar Emmen voor Alzheimer Nederland

Studenten van de sportopleiding Calo aan de hogeschool Windesheim in Zwolle fietsten vrijdag liefst 100 kilometer voor het goede doel. In dit geval de stichting Alzheimer Nederland. Eindbestemming was Emmen.

De twintigjarige Jelle Ykema uit Almere (hij fietste uiteindelijk niet mee vanwege een blessure, red.), Emmenaar Milan Kiksen (21), Kelsey Colvort (20) uit Hengelo (Overijssel) en Dalenaar Niels Koert (17) hadden deze week als opdracht ‘een evenement organiseren voor een goed doel’. De keuze voor het goede doel was met Alzheimer Nederland al snel gemaakt, omdat meerdere studenten iemand in hun familie of kennissenkring hebben die aan de ziekte lijdt.

Wat gaan we doen? Die vraag stelden de studenten zichzelf. Al snel kwam het idee op tafel om 100 kilometer te gaan fietsen. Fietsenzaak Scholten in Zwolle werd benaderd voor de racefietsen, een online doneeractie werd opgezet en de genoemde stichting zorgde voor passende shirts.

Hanzestad

Door het inzetten van social media stroomden de donaties binnen en staat de teller nu al op 966 euro, maar nog niet alles is binnen. De tocht ging vrijdag om kwart voor tien van start in de Hanzestad Zwolle. De lange route ging vervolgens via Ommen naar Hardenberg.

,,Na een korte lunchpauze in Overijssel gingen we verder via Collendoorn, Holthone en Coevorden naar Dalen. Daar werden we opgewacht door een aantal supporters. Toen volgde nog het laatste stuk van Dalen via Erm naar Emmen”, vertelt Niels Koert namens de studenten.

De finish was bij verpleeghuis De Bleerinck in de Emmer wijk Bargeres. Het onthaal was enthousiast door familie van de studenten en ook bewoners van De Bleerinck. ,,Het was dan ook een erg geslaagde dag”, laat Koert vrijdagavond weten.

Doneren kan tot eind deze maand via: www.doneeractie.nl/100-kom-fietsen-voor-alzheimer/-50584.