Dag coronakapsel! De kappers zijn weer open

De kappers zijn sinds afgelopen woensdag, na een sluiting van ruim twee en een halve maand, weer open. In verband met de verspreiding van het coronavirus moesten de kappers en andere contactberoepen op 15 december van het vorig jaar hun werkzaamheden staken.

Bij Arie Klein van Creativo Haarmode in Emmen stond de telefoon roodgloeiend toen premier Mark Rutte vorige week bekend maakte dat de kappers en andere contactberoepen zoals rijschoolhouders, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, masseurs weer aan het werk mochten.

Mettin Rouw uit Emmen was één van de eerste klanten die een afspraak maakte bij Creativo Haarmode. ,,Eind november was de laatste keer dat ik bij Arie ben geweest. Ik zat er echt op te wachten dat ze weer opengingen. Nadat premier Rutte op de persconferentie had aangekondigd dat het coronabeleid wat werd versoepeld en de kappers open zouden gaan heb ik gelijk een afspraak gemaakt.”

Agenda vol met afspraken

Bij Creativo Haarmode hadden ze er na twee en een halve maand gesloten te zijn geweest weer zin in. ,,We hebben ons voorbereid op een drukke week. De agenda staat helemaal vol met afspraken. De eerste staat om zeven uur ’s ochtends gepland en de laatste om half negen ’s avonds, zodat deze klant nog net, voordat de avondklok in gaat, thuis kan zijn. Daarnaast knippen we ook zondag nog een paar uurtjes zodat iedereen zo snel mogelijk van het coronakapsel is verlost.”