Zeventien kunstenaars tonen hun werk op expositie 'Wat komt er op je pad?'

In Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is van woensdag 3 tot en met zondag 14 maart de expositie 'Wat komt er op je pad?' te zien. Zeventien kunstenaars tonen hun werk.

De galerie deed een oproep om werkstukken aan te dragen met het thema 'Wat komt er op je pad?'. Daar zijn veel reacties op gekomen uit de hele regio. Het resultaat is een mooie tentoonstelling waarin werken te zien zijn van Willie Banda, Christine Lamme, Marijke van Proosdij, Conny Muilwijk, Willem Komduur, Joan Daams, Erna Savenije, Ina Davids, Annie van Rijs, Annie Warringa, Gretha Fidder, Casper Vinke, Erwin de Boer, Ineke Stevens, Minie Vos en Janny Oostenbrink.

De expositie bevat schilderijen, een materieschilderij, digitale kunst, een beschilderde kom en quiltwerk. De makers hebben in korte teksten uitgelegd hoe hun werk bij het thema past. En dan blijkt dat de coronatijd invloed heeft gehad, want de kunstenaars schrijven bijna allemaal over de waarde van wandelingen maken en verrassende ontdekkingen tegenkomen. Die ontdekkingen kun je doen in de natuur, maar bijvoorbeeld ook bij het opruimen in je eigen huis.

Een van de werken betreft een beschilderde bamboe kom van Ina Davids, 24 cm hoog. Op de kom zie je de natuur in de vier seizoenen. Ze schrijft: ,,Wat ik hier geprobeerd heb te verbeelden, zijn de langeafstandswandelingen die ik samen met een vriendin en mijn zus al vanaf 2000 doe. Vaak pak ik een schilderthema letterlijk aan, en op deze pot wandel je door de seizoenen heen. Het is telkens weer genieten. Van de wandelingen zelf, de natuur, maar ook van wat er allemaal op je pad komt. Ik weet natuurlijk niet waar en wanneer het pad eindigt, maar als dit niet meer kan, dan heb ik er een gouden tijd aan beleefd.”

Vanaf 3 maart is de galerie weer open. Bezoek is welkom op elke dag, maar belangstellenden wordt verzocht een afspraak te maken via e-mail: beeldbrengers@gmail.com

Bezoekers van de galerie en de website mogen ‘het favoriete werkstuk’ kiezen, zodat uiteindelijk één van de kunstenaars de winnaar wordt.