Expositie op Weeshuisweide over ‘sterke vrouwen van Coevorden’

Stedelijk Museum Coevorden biedt deze week wederom een advertentiepagina quarantainevermaak in de Coevorder Courant. Ook tijdens de verlengde lockdown wordt jong en oud voorzien van verhalen, nieuws, weetjes en puzzels gerelateerd aan (de geschiedenis van) de vestingstad Coevorden.

In de editie van deze week is er veel aandacht voor de aanstaande Vrouwendag Coevorden. Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort, Synagoge Coevorden en de bibliotheken in de gemeente Coevorden zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met de maatschappelijke instelling Home-Start Coevorden.

Samen organiseren zij een activiteit in het kader van de Internationale Vrouwendag, die elk jaar valt op 8 maart. Zo is er op zondag 7 maart een online programma te zien via de regionale omroep ZO!34. Daarnaast is er vanaf 1 maart een tentoonstelling te zien op de Coevorder Weeshuisweide over ‘sterke vrouwen van Coevorden’. Kinderen kunnen een speciale ketting maken voor een zogeheten sterke vrouw.

Stedelijk Museum Coevorden moet gesloten blijven tot en met ten minste 15 maart vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus.

De laatste editie van quarantainevermaak in de Coevorder Courant staat gepland op dinsdag 9 maart.