Stedelijk Museum zet ArcheoHotspot Coevorden in de schijnwerpers

Stedelijk Museum Coevorden biedt deze week wederom een advertentiepagina quarantainevermaak in de Coevorder Courant. Ook tijdens de verlengde lockdown wordt jong en oud voorzien van verhalen, nieuws, weetjes en puzzels gerelateerd aan (de geschiedenis van) de vestingstad Coevorden.

Voor wat betreft de editie van deze week wordt in de rubriek Coevorden DNA aandacht gegeven aan ArcheoHotspot Coevorden. Wat is een ArcheoHotspot? En wat kun je er doen?

Oude kan

Voor kinderen is er opnieuw veel leuks te doen. Er zijn twee archeologie opdrachten. Eén daarvan is het maken van een oude kan. Hoe zou deze kan eruit hebben gezien? Door het maken van deze opdracht(en) maken kinderen kans op een eigen archeologiediploma! Stuur jouw opdracht op naar het museum of stuur een foto per mail naar: info@museumcoevorden.nl.

Het Stedelijk Museum Coevorden moet gesloten blijven tot en met ten minste 2 maart vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus.De laatste editie van quarantainevermaak in de Coevorder Courant staat gepland op dinsdag 9 maart.