Duel FC Emmen - AZ wordt vanwege verwachte sneeuwval vervroegd naar 14.00 uur

Drie duels in de eredivisie worden zaterdag vervroegd afgewerkt vanwege de verwachte hevige sneeuwval.

FC Emmen - AZ (aanvankelijk 20.00 uur) en - SC Heereveen - Vitesse (aanvankelijk 21.00 uur) worden om 14.00 uur afgewerkt.  PSV - FC Twente wordt gewoon om 16.30 uur afgewerkt. Hetzelfde geldt nu voor de wedstrijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk, die aanvankelijk om 18.45 uur zou worden gespeeld.

De oranje ballen zijn opgepompt

„We hebben de oranje ballen opgepompt”, zegt een woordvoerder van FC Emmen, dat tegen AZ speelt. Er staat een sneeuwteam klaar voor het geval het kunstgrasveld sneeuwvrij moet worden gemaakt.

Bij sc Heerenveen doen ze er ook alles aan om het speelveld klaar te krijgen voor het duel met Vitesse van zaterdagavond en liggen de oranje ballen eveneens klaar. „Ik kijk nu naar het veld, daar ligt een groot wit zeil eroverheen en de veldverwarming staat aan”, zegt de woordvoerder.

KNVB in verleden niet besluitvaardig

In het verleden kreeg de KNVB kritiek omdat de bond bij slechte weersomstandigheden vaak op het laatste moment besloot om een streep te zetten door voetbalwedstrijden. Op 10 december 2017 besloot scheidsrechter Danny Makkelie de competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Vitesse eerst uit te stellen om het vervolgens helemaal af te gelasten vanwege de sneeuw op het veld. Ook ging er toen een streep door het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord.