Anco Jansen verruilt FC Emmen voor NAC Breda. 'Ik doe een stap terug'

Anco Jansen maakt de overstap naar NAC Breda, nadat FC Emmen zijn contract heeft ontbonden. Met de transfer verlaat de 31-jarige aanvoerder de Drentse eredivisionist na bijna vier jaar trouwe dienst.

Jansen kwam in 2017 naar FC Emmen en vervulde een cruciale rol in de promotie. Met een doelpunt en voorbereidend werk bij de andere treffers had de Zwollenaar een groot aandeel in de promotiezege op Sparta in mei 2018.

‘Ik doe een stap terug’

„NAC is een mooie club, waar je voor promotie kan spelen en waar ik het plezier in het spelletje hoop terug te vinden. Het is mooi om hier te spelen en normaal gesproken hangt hier ook een mooie sfeer”, laat Jansen weten. „Ik ben zelf een technisch onderlegde voetballer met inmiddels al wat ervaring. Ik zal er alles aan doen om er met NAC een mooi seizoen van te maken. Ik doe een stapje terug naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wel met de gedachte om weer een stap omhoog te kunnen.”

Blessure

In het eerste eredivisiejaar speelde Jansen 29 wedstrijden, scoorde hij in de eerste wedstrijd ooit van Emmen op het hoogste niveau tegen ADO Den Haag, maar raakte hij een paar duels voor het einde van de competitie weer geblesseerd aan zijn knie.

Jansen heeft in totaal 89 wedstrijden voor FC Emmen gespeeld. De wedstrijd tegen Willem II van afgelopen weekend was zijn laatste. FC Emmen meldt Jansen ‘voor alles te bedanken’ en wenst hem heel veel succes bij NAC Breda.