Maaltijdspecialist Gerda en Auke Kiel verhuisd in Coevorden

Maaltijdspecialist Gerda en Auke Kiel is maandag verhuisd van het onderkomen aan de Coevorder Monierweg naar het gekochte pand op nummer 24-26 aan de nabije straat Data. De keuken is klaar voor het team om er aan de slag te gaan.

De winkel van Gerda en Auke Kiel aan de Friesestaat in Coevorden centrum stopte in maart vorig jaar vanwege de ingrijpende coronacrisis, die nog altijd voortduurt. De maaltijdbezorging door het Coevorder bedrijf gaat echter onverdroten voort. En dan is het mooi om te weten voor Gerda en Auke - de oud-inwoners van Oosterhesselen wonen nu net over de grens in het Duitse Laar - dat hun opvolgers feitelijk al in de startblokken staan. Dochter Ilona (31) en zoon Rik (27) werken al mee in het familiebedrijf. ,,Zij zagen de winkel niet zitten”, verduidelijkt mede-eigenaar Auke. ,,Mijn vrouw en ik gaan richting de zestig jaar en dat is een leeftijd om langzamerhand een stap terug te doen in plaats van nog een stap meer.”

Oplossing

Het is niet zo dat de maaltijdspecialist maar heel even aan de Monierweg heeft gezeten. ,,We hebben daar zeker vijf jaar lang maaltijden bereid”, vertelt Auke. ,,Maar de totale bedrijfsoppervlakte aan de Data is voor ons veel praktischer. Daarbij komt dat we aan de Monierweg niet de ruimte hadden om uit te breiden. Onze ruimte om te produceren werd dus te klein en de nieuwe locatie is daarvoor de oplossing. Het verschil is de ruimte om het gekochte pand heen. Die is nu groter en daardoor kunnen we onze aanhangers buiten kwijt. We gaan van 500 vierkante meter naar 1400 vierkante meter, we zijn nu eenvoudig te vinden en er is parkeergelegenheid voor de deur.”

De verbouwing aan de Data duurde drie maanden. ,,We hebben denk ik tachtig procent zelf gedaan”, zegt Auke. Hij betitelt de maaltijdservice als een groeiende markt. ,,De aanleiding daarvoor is ook een stukje gemak. We bezorgen in de hele gemeente Coevorden en komen ook in bijvoorbeeld Gramsbergen, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Erica, Schoonebeek en Weiteveen. We bezorgen drie dagen per week - maandag, woensdag en vrijdag - en op bestelling kunnen klanten hun maaltijd ophalen. Laten we hopen dat het hele coronagebeuren snel over is zodat we ook weer kunnen starten met de catering voor bijvoorbeeld feestjes en bedrijven.”

Meer informatie over het bedrijf staat op www.slagerijaukekiel.nl.