PWZ Zuidenveldtour zoekt ander plekje op wielerkalender: hoop gevestigd op 18 september

De organisatie van de PWZ Zuidenveldtour heeft wielerbond KNWU verzocht de koers te verplaatsen van 24 april naar 18 september, omdat het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep heeft.

Of het verzoek gehonoreerd wordt door de KNWU is nog even de vraag. Vermoedelijk worden hier pas in april knopen over doorgehakt, omdat er veel meer organisatiecomités om verplaatsing van hun wedstrijd hebben verzocht. Eerder deed de Ronde van Drenthe - die traditiegetrouw in maart wordt verreden - al het verzoek om de wedstrijden naar oktober te verhuizen.

,,De datum is in aanvraag bij zowel de landelijke KNWU als de internationale UCI wielerbond, maar zekerheid is pas eind april te verwachten gezien het grote aantal wedstrijden en evenementen dat richting het najaar wordt verschoven”, zo laat het bestuur van de PWZ Zuidenveldtour weten.

Laatste zaterdag in april

Normaal gesproken wordt de 200 kilometer lange wielerkoers - met de start in Dalen en de finish in Nieuw-Amsterdam - gehouden op de laatste zaterdag in april. De PWZ Zuidenveldtour voert langs vele dorpen en buurtschappen in Zuidoost-Drenthe en kan doorgaans rekenen op veel publiek. Honderden vrijwilligers verlenen hun medewerking.

,,We hopen dat 18 september de koers verreden kan worden onder goede omstandigheden, met veel publiek, een vol pak renners én natuurlijk alle vrijwilligers die de wielersport een warm hart toedragen”, aldus secretaris Roelof Hingstman namens het bestuur.