Coevorden presenteert buurtsportcoaches

Vanaf januari zijn er vier buurtsportcoaches actief in de gemeente Coevorden. Dat zijn Mirthe Rolink, Glenn van Laar, Patrick Ridderbos en Youri Vendrig.

Zij zijn alle vier werkzaam vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Patrick en Youri zijn al bekend in de Coevorder wijken en dorpen door alle sportieve activiteiten die ze het afgelopen jaar organiseerden. Myrthe en Glenn zijn op 4 januari gestart.

In beweging

Het team buurtsportcoaches is daarmee compleet en wil zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Coevorden structureel in beweging brengen. Wethouder Joop Brink is blij met het nieuwe team: „Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer middenin de maatschappij. Als gemeente zetten we nadrukkelijk in op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van zorg. Dit mooie team werkt daarvoor samen met inwoners, sportverenigingen, het onderwijs en andere partners. Zij richten zich op alle doelgroepen. Peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren, volwassenen, senioren, unieke sporters, maar ook verenigingen horen hierbij.”