Happy Stones duiken op in Emmen

Misschien heb je ze tijdens een wandeling al gespot; vrolijk beschilderde stenen. Dit zijn de zogenaamde 'Happy Stones'. Happy Stones is een initiatief overgewaaid vanuit Amerika waarbij mensen stenen beschilderen en verstoppen. ​

Sinds een aantal weken duiken de vrolijke stenen overal op langs wandelroutes in en om Emmen. Verantwoordelijk hiervoor is een snel groeiende groep creatievelingen die stenen schilderen en verstoppen in hun omgeving. De gelukkige vinder beslist zelf of de steen wordt gehouden of opnieuw wordt verstopt. Het doel van dit speelse initiatief is het creëren van een geluksmomentje en een stimulans om een rondje te gaan wandelen.

Geluksmomentje

Initiatiefneemster van Happy Stones Emmen is Anneloes Alberts. Ze kwam op het idee om in Emmen te starten toen ze eind vorig jaar een mooie beschilderde steen vond bij een waterplas. Ze ging meteen fanatiek aan de slag met schilderen en zette de Facebookgroep Happy Stones Emmen op. ,,Ik vind het zo’n mooi idee dat je mensen op deze manier een geluksmomentje kan bezorgen, helemaal tijdens de moeilijke lockdown periode. In de Facebookgroep zien we veel blije koppies voorbij komen van gelukkige vinders, daar doen we het voor!"

Binnen enkele weken heeft de Facebookgroep al meer dan tweehonderd actieve leden en worden er stenen verstopt op plekken als het Noordbargerbos, de Emmerdennen, rondom de Rietplas en in het Rensenpark. Achterop de stenen wordt verwezen naar de Facebookpagina. Hier worden foto’s van de gevonden stenen geplaatst en delen de stenen-schilders tips waar zij nieuwe stenen verstoppen.

Iedereen mag meedoen met Happy Stones, jong en oud. Zelf aan de slag gaan met het beschilderen van stenen en deze verstoppen of alleen op zoek gaan, het mag allemaal!