FC Emmen laat kans op een stunt in de slotfase glippen

Lange tijd leek FC Emmen dinsdagavond in eigen huis op weg naar een stunt tegen titelkandidaat PSV, maar uiteindelijk moest de ploeg dan toch capituleren: 0-2. Desondanks kunnen de Emmenaren met opgeheven hoofd naar Tilburg.

Terwijl de avondklok gisteren voor de vierde dag achtereen inviel, rolde de bal op de Oude Meerdijk ‘gewoon’ door. Nog altijd op jacht naar de eerste zege van het seizoen, stond de thuisploeg tegen PSV een op voorhand lastige opgave te wachten.

Enigszins hoopgevend voor FC Emmen was dat de tegenstander met de nodige personele problemen kampte. Een zevental spelers, onder wie Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo, waren wegens diverse blessures niet inzetbaar. Bovendien moest PSV het ook stellen zonder zijn coach, Roger Schmidt. De Duitser was geschorst wegens een akkefietje met scheidsrechter Bas Nijhuis. FC Emmen moest het daarentegen ‘alleen’ doen zonder vaste kracht Glenn Bijl en de al langer geblesseerde Marko Kolar. Door de afwezigheid van Bijl stond Ricard van Rhijn in de basis als rechtsback. Op het middenveld moest aanwinst Jari Vlak voor diepgang zorgen en in de rechts voorin kreeg Nikaloi Laursen een kans tegen zijn voormalige werkgever.

Surplus aan kwaliteit

Die voormalige werkgever liet in de eerste helft zien dat het inderdaad een surplus aan kwaliteit heeft. FC Emmen had zichtbaar moeite met de vele positiewisselingen bij de Eindhovenaren. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg FC Emmen iets meer vat op de wedstrijd. Sterker nog, vlak voor rust kwam de ploeg bijna op voorsprong. Een schot van basisdebutant Vlak leek binnen te zeilen, maar ketste uiteindelijk via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

Hoewel PSV kort na rust een paar mogelijkheden kreeg, had FC Emmen de zaken in de tweede helft een stuk beter onder controle. De Drenten moesten het echter algauw doen zonder Kerim Frei, die een bal in zijn edele delen kreeg. Een aderlating, aangezien de Turks-Zwitserse aanvaller met zijn dribbels de nodige schwung bracht. Hoewel FC Emmen via Laursen nog een grote mogelijkheid kreeg, werd het daarna aanvallend minder.

Enigszins gelukkig brak PSV laat in de wedstrijd dan toch de ban. Een voorzet van invaller Mauro Junior verraste doelman Telgenkamp en verdween via de binnenkant van de paal in het Emmer doel. Daarna leek de wedstrijd wel gespeeld en niet veel later verdubbelde PSV de score. Het was Malen die de aanval opzette, waarna Mauro Junior een puntgave voorzet op het hoofd van de trefzekere Zahavi afleverde. Ondanks de 0-2 nederlaag kan FC Emmen met opgeheven hoofd richting Tilburg, waar zondag een cruciaal duel met degradatieconcurrent Willem II wacht.