Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen: ‘Houd nog even vol, want na regen komt zonneschijn’

Tessa Hilbrands is 22 jaar en woonachtig in Oosterhesselen. Zij begon met handballen in haar woonplaats bij HVZ/Vivendi en maakt nu de overstap van HandbaL Venlo naar eredivisionist Kwiek in Raalte, Overijssel. Lees meer over Tessa in deze Doorloper.

Beroep?

„Momenteel werk ik nog in Venlo bij een fysiotherapiepraktijk. In februari begin ik aan een nieuwe uitdaging als junior accountmanager bij Zwartwoud in Groningen. Dat is een specialist in zakelijke inrichting voor het bedrijfsleven, overheid, onderwijs- en zorginstellingen.”

Een relatie?

„Ja.”

Oosterhesselen betekent voor mij:

„Voor de handbalsport heb ik op meerdere plekken gewoond. Wanneer ik dan weer terugging naar Oosterhesselen, voelde dat voor mij echt als thuiskomen. Hier heb ik mijn vrienden, familie en natuurlijk ook mijn oma lekker dichtbij.”

Als ik de baas van Oosterhesselen zou zijn, dan:

„Zou ik meer starterswoningen laten bouwen. Veel van mijn vriendinnen vinden het fijn in Oosterhesselen en willen hier graag blijven wonen, maar er zijn helaas amper woningen voor starters.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Ik ging niet zo vaak op stap door handbal, maar dat maakte de feestjes waar je wél bij kon zijn extra leuk. Dorpsfeesten staan voor mij bovenaan! Daar kan ik momenteel echt weer zin in hebben. Verder heb ik mooie feestjes meegemaakt in Emmen en Groningen.”

Ik word vrolijk van:

„Zon, zee, strand, positiviteit, lekker eten met vrienden en familie en een goed gestyled huis.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd toch?”

En dat ik huilde ook…

„Dat was tijdens het programma Iedereen had het erover van Art Rooijakkers. Vooral toen een oudere vrouw alleen - in een rolstoel - en volledig in een wit pak bij de uitvaart van haar man zat.”

Hekel aan:

„Van die té kleine wasbakjes in het toilet, waar je niet lekker je handen kunt wassen.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Een mix van alles: van lekkere Nederlandstalige karaoke- muziek tot aan hardstyle warming-up muziek.”

Het eerste wat ik (direct) doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„Dat is elke dag anders.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Zuid-Frankrijk! Waterskiën achter de boot met uitzicht op de bergen: heerlijk!”

Een lintje voor en waarom:

„Voor vrijwilligers en de mensen in de zorg! Verder een dikke knuffel voor Rutte en De Jonge. Ik zou niet graag met de heren willen ruilen momenteel, je kunt het nooit voor iedereen goed doen.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Ik wilde altijd styliste in huis en/of wonen worden. Nog steeds liggen mijn interesses daar.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Normaal gesproken met veel handbal. Nu kan ik genieten van een lekkere gezonde wandeling.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Dat zijn meerdere hoogtepunten. In mijn handbalcarrière heb ik veel mogen meemaken, mensen leren kennen en mij mogen ontwikkelen als persoon. Dat had ik allemaal niet willen missen!”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

„Blijf genieten van de kleine simpele dingen, juist nu in deze tijd. Houd nog even vol, want na regen komt zonneschijn zeggen ze. Nog een paar maanden en wie weet zien we elkaar op een zonnig terras met een lekker wijntje of biertje!”