Basisschoolkinderen vermaken zich met filmpjes op YouTube

De Kunstbeweging zet regelmatig leuke filmpjes online waarmee kinderen en hun (groot)ouders zich kunnen vermaken nu de scholen gesloten zijn. Dit zijn zogenaamde ‘energizers’, een kleine opdracht die zorgt voor afwisseling in de les, voor het losmaken van energie en voor het richten van de aandacht. De filmpjes zijn gemaakt door diverse kunstenaars en kunstdocenten.

Op deze manier worden leerkrachten van de scholen ondersteund en blijven de kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur door mee te doen met de diverse opdrachten op het gebied van omder andere muziek, theater en dans.

Bibian Welbergen van De Kunstbeweging vertelt: ,,Het zijn leuke energieke opdrachten die zorgen voor ontspanning. We krijgen regelmatig reacties van (groot)ouders dat de kinderen veel plezier hebben gehad met de filmpjes. De filmpjes zijn zo gemaakt dat ze zonder voorbereiding of begeleiding online bekeken kunnen worden, als energieke start van de dag of als afwisseling tussen het onderwijs door.” De eerste reeks energizers werd gemaakt in samenwerking met drie andere Drentse kunstinstellingen.

De twintig filmpjes met verschillende creatieve en speelse thema’s zijn te vinden via de website van De Kunstbeweging.