Albert Koops nieuwe trainer WKE ’16

Albert Koops wordt vanaf volgend seizoen trainer bij tweedeklasser WKE ’16. De 58-jarige oefenmeester van competitiegenoot Valthermond wordt bij WKE ’16 de opvolger van Jouke Jan Meertens. Onder zijn leiding promoveerde WKE ’16 binnen twee seizoenen naar de tweede klasse. Dit seizoen kwam de selectie van de Emmenaren vanwege de coronapandemie in competitieverband nog niet actie.

Koops is bepaald geen onbekende in de voetbalwereld en ook niet voor de Emmer club. ,,Albert behoorde in het rijtje voetballers waarvan je zegt: daarvoor kwam je als liefhebber naar het voetbalveld. Met Albert halen we in alle opzichten veel ervaring in huis”, zegt secretaris Koop Hindriks, die samen met Jan Bakker ook verantwoordelijk is voor het technisch beleid.

Imposante voetbalcarrière

De nieuwe trainer van WKE ’16 debuteerde op 15-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Valthermond. Vier jaar later maakte Koops aanvankelijk de overstap naar Cambuur, maar dat avontuur in Friesland was van korte duur. Hij keerde terug op sportpark De Meent om een jaar later naar BV Veendam te verkassen. Verder speelde Koops onder meer voor het Duitse VFL Herzlake, FC Emmen en WKE. Maar hij verloor ‘zijn’ Valthermond nooit uit het oog. De club zit in zijn hart. Na zijn voetbalcarrière werd hij trainer en bleef tot en met dit seizoen betrokken bij Valthermond. De laatste drie seizoenen was Koops trainer van de hoofdmacht, die in Kenny Koning inmiddels een opvolger heeft gevonden.

Nieuwe seizoen

Na twee opeenvolgende promoties staat WKE ’16 volgens Hindriks met beide benen op de grond. ,,Dit seizoen is van een jubelstemming uiteraard geen enkele sprake. Door de coronagolven staat het aantal competitiewedstrijden voor ons nog op nul en ik heb weinig hoop dat daar nog verandering in komt.” Hij kijkt dan ook liever naar het nieuwe seizoen en hoopt dat WKE ’16 daarin de stijgende lijn in de tweede klasse kan voortzetten. ,,Natuurlijk hebben we ambities en zal Albert Koops die ook willen ontvouwen. De lat ligt op sportpark Grote Geert echter niet torenhoog: waar niets moet, maar alles mag”, besluit Hindriks.