Sid Jansen uit Coevorden: ‘Ik begin elke dag wel met een goeie lach’

Sid Jansen is grafisch vormgever, webdesigner en adviseur onder de vlag van zijn eigen bedrijf SID-Design. Lees meer over de 32-jarige Coevordenaar in deze Doorloper.

Coevorden betekent voor mij:

„Mijn kinderjaren heb ik doorgebracht in de wijk Buitenvree. Hier heb ik veel mooie en spannende momenten mogen beleven met een groot saamhorigheidsgevoel. Dit gevoel is tot op de dag vandaag nog steeds het eerste wat in mij opkomt als ik aan mijn woonplaats Coevorden denk. Dit komt voort uit de vele sterke vriendschapsbanden, die vanaf mijn jeugd zijn ontstaan.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Als ik de oudere generatie moet geloven was Coevorden vroeger ‘the place to be’ met genoeg te doen en genoeg te beleven. Het lijkt mij gaaf om deze sfeer terug te kunnen krijgen.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Vroeger kwam ik als dj in vele discotheken in het Noorden en op festivals. Tegenwoordig kom ik graag in een gezellig bruincafé met een goede smaak voor muziek.”

Ik word vrolijk van:

„Muziek, gezelligheid met vrienden en iets kunnen betekenen voor een persoon. In mijn werk komt dit terug als grafisch vormgever/webdesigner/adviseur bij SID-Design.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Het klinkt cliché, maar ik begin elke dag wel met een goeie lach.”

En dat ik huilde ook...

„Dat was toen we onze hond Zoë in moesten laten slapen.”

Hekel aan:

„Onrecht en negatieve (personen) invloeden.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik draai de vraag om, want ik vind alleen heavy metal en het genre piratenzender niet plezierig om naar te luisteren. Elke dag besteed ik minimaal een aantal uur aan het luisteren van muziek. Dit varieert van latin tot house en van reggae tot hiphop. Daarnaast maak ik als dj maandelijks mijn eigen mixtapes, met elk een eigen genre.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Eén van mijn hobby’s: lekker koken voor visite en mijzelf, natuurlijk.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Geen favoriet. Graag wel zon, maar absoluut geen all-in vakantie.”

Een lintje voor en waarom:

„Absoluut voor mijn vader en mijn moeder! Beiden hebben zij een heftige tijd gehad en ze staan ondanks dat nog steeds met beide benen op de grond. Ik ben een trotse zoon!”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Altijd was ik al creatief bezig en dit heeft geresulteerd in een eigen onderneming als grafisch vormgever, webdesigner en adviseur. Missie geslaagd!”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Graag ben ik bezig met één van mijn hobby’s - muziek, fashion, koken, sporten - of in en om het huis bezig of fijne herinneringen maken met vrienden.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Na tien jaar vast dienstverband ontslag nemen en in het diepe springen, opnieuw in de schoolbanken om mijn droom proberen waar te maken. En dat is gelukt!”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

„Zoals de slogan van SID-Design vermeld: ‘Daagt jou uit!’. Daag jezelf en jouw omgeving uit om het beste van elkaar naar boven te halen.”