Galerie Bij Leth brengt kunst bij de mensen thuis

Galerie Bij Leth is verhuisd naar de Derksstraat. Creatief ondernemer Ingo Leth is druk bezig met het opzetten van een bezorgservice vanuit zijn nieuwe onderkomen in het centrum van Emmen.

De galerie was ruim vier jaar gevestigd in het Biochron. Momenteel legt hij in zijn nieuwe pand de laatste hand aan de inrichting zodat hij de deuren open kan gooien als de lockdown voorbij is. Een belangrijke stap vooruit, aldus Leth die beslist geen heimwee heeft naar zijn onderkomen in het Rensenpark. ,,Ik denk er met plezier aan terug want het was een bijzondere plek. Maar ik kijk nu naar de toekomst.”

Het nieuwe pand is iets kleiner dan zijn vorige onderkomen, maar volgens de kunstenaar wel veel efficiënter in te richten. ,,Alles staat al op zijn plaats en ik ben dik tevreden met hoe alles er uitziet. Als het aan mij ligt blijf ik hier langer dan de vier jaar in het Biochron. Dat is ook beter voor de zaken. Het is geen goede zaak als klanten om de paar jaar voor een dichte deur komen in verband met een verhuizing.”

Inspiratie

Het nieuwe onderkomen aan de Derksstraat geeft hem veel inspiratie. Vandaar ook het idee voor de bezorgservice. ,,Straks kan iemand een schilderij of ander kunstwerk via internet bewonderen en bestellen. De uitleg over het verhaal achter het kunstwerk krijgen de mensen er dan gratis bij. Ik breng het in Emmen persoonlijk langs. Daarbuiten kunnen passende afspraken gemaakt worden. Je kunt dus wel zeggen: Galerie Bij Leth komt naar je toe deze winter”, lacht de enthousiaste Emmenaar.

Nieuw is ook de verkoop van designcadeaus, zoals stijlvolle muislampen. ,,Door meer te bieden dan alleen kunst trek ik een breder publiek. Voor mij is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen met kunst in contact te brengen.” Door de verlengde lockdown mag hij voorlopig nog geen klanten ontvangen.