Supporters staan op voor FC Emmen en houden geldinzameling om nieuwe spelers te kopen. Actie van '12e man' duurt 12 dagen

‘Ga staan als je voor Emmen bent!’ Met die leus schreeuwde de 8000-koppige 'twaalfde man' FC Emmen de afgelopen seizoenen naar de overwinning in stadion De Oude Meerdijk. Nu dat door corona niet kan, hebben de supporters iets anders bedacht: een geldinzameling om de selectie te versterken. De actie van de 12e man begint op 12 januari om 12.12 uur en duurt 12 dagen.

'Al zou elke Drent maar 1 euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen. Daarvan kan de club meerdere goede spelers aantrekken’, schrijft het supporterscollectief in een persbericht.

De Emmen-supporters vinden dat de promotie van FC Emmen in 2018 de hele provincie Drenthe een 'positieve boost' heeft gegeven. 'Het zou daarom een doodsteek voor zowel de club als de gehele provincie zijn wanneer het Drentse eredivisie-avontuur in 2021 tot een vroegtijdig einde komt', schrijft Daan Hooiveld, woordvoerder van het supporterscollectief.

Raamposter en actie op social media

Vandaag en morgen staat in Dagblad van het Noorden en in de weekbladen van NDC mediagroep een paginavullende raamposter die donateurs op hun raam kunnen plakken na een donatie aan FC Emmen. De raamposter is ook te downloaden via de website.

Op sociale media wordt een #IkStaVoorEmmen-challenge gehouden. Supporters fotograferen zichzelf met de poster of een FC Emmen-attribuut en dagen onder de hashtag #IkStaVoorEmmen minstens drie anderen uit hetzelfde te doen.

Doneren en downloaden kan via de website www.gastaanalsjevooremmenbent.nl.