FC Emmen trekt met Volendammer Jari Vlak vervanger aan voor Michael Chacon

Jari Vlak versterkt de gelederen van FC Emmen. De 22-jarige middenvelder komt per direct over van FC Volendam en tekent een contract voor tweeënhalf jaar.

Vorige week lekte al uit dat Vlak een contract zou tekenen bij de Drentse eredivisionist. Vandaag maakt de club zijn komst officieel. De Volendammer moet FC Emmen helpen in de strijd om lijfsbehoud, maar wordt voornamelijk gehaald met het oog op de toekomst.

Daarmee is snel geschakeld na het vertrek van middenvelder Michael Chacon, die vorige week werd gepresenteerd bij de Colombiaanse grootmacht Atlético Nacional. Hoeveel FC Emmen voor Vlak heeft betaald, is niet vooralsnog niet bekend.

Direct bij de wedstrijdselectie

De Volendammer trainde maandagochtend voor het eerst mee met de Emmer selectie en zit dinsdagavond al bij de wedstrijdselectie voor het eredivisieduel met Heracles, liet trainer Dick Lukkien weten.

Een krachtige middenvelder

,,Na het vertrek van Michael Chacon moesten we schakelen en daar waren we op voorbereid,” aldus voorzitter Ronald Lubbers. ,,We hebben Jari nadrukkelijk gevolgd in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is een krachtige middenvelder met een goed spelinzicht en zoekt altijd de weg naar voren. Met zijn kwaliteiten kan hij direct een versterking zijn voor de ploeg, maar het is ook zeker een interessante speler met het oog op de toekomst.”