Dalenaar Johan Scholten draagt Bouwbedrijf W. R. Scholten over aan Zweers in Ane

Eigenaar Johan Scholten stopt per januari met de exploitatie van het zeventig jaar oude Bouwbedrijf W. R. Scholten in Dalen. Hij draagt het familiebedrijf inclusief personeel over aan Bouwbedrijf Zweers in het nabije Ane, Overijssel.

Scholten zocht een mogelijkheid om te stoppen, maar wilde de continuïteit voor zijn medewerkers waarborgen. „Mensen die mij en ons bedrijf kennen, weten dat dit een zware keuze is geweest”, vertelt de Dalenaar. „Je doet niet zomaar een bedrijf van de hand. Ik zocht naar een overnamepartij die past bij ons gedachtegoed als het gaat om kwaliteit van personeel en werk. In Zweers vond ik dit alles.”

De medewerkers van Scholten gaan allen vrijwel op dezelfde voet verder, maar dan wel bij een groter bedrijf. Het installatiebedrijf dat Scholten vorig jaar startte, gaat ook mee naar het dorp onder de rook van Gramsbergen.

Grote ambities

In 2004 nam Johan Scholten de aandelen over van zijn ouders en bracht het bedrijf daarna tot waar het nu staat. „We zijn bewust een ‘klein’ traditioneel bouwbedrijf gebleven met grote ambities. Projecten als de Caspershof in Dalen en de Voorhof in Emmen waren voor ons de kers op de taart. We werken altijd met een vaste groep onderaannemers op basis van vertrouwen. Deze mensen en al onze klanten ben ik heel dankbaar voor alles wat zij mij gebracht hebben.”

Zweers start volgende maand met de bouw van de tweede fase van de Caspershof. De toekomst van Johan Scholten zelf? „De passie voor bouw en vastgoed blijft, maar ik heb echt nog geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Mijn vrouw Jeanette heeft thuis in elk geval een klussenlijst voor mij.”