Paul Roescher is sterk in duurzaamheid

Paul Roescher in Rijssen, specialist in onder andere keukens en badkamers, geeft om duurzaamheid en tegelijk lagere kosten voor iedereen. Dit zogenaamde maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voelt als een logische verplichting, die Roescher zichzelf oplegt. De installatie van enkele duizenden zonnepanelen is hiervan het meest recente bewijs.

Binnen MVO passen de energie- en kostenbesparende maatregelen, zoals het aanbieden van houten keukenfronten met het FSC-keurmerk en werkbladen van gerecycled materiaal. De verkoop van bijvoorbeeld de nieuwste generaties energiezuinige, slimme keukenapparatuur, de toepassing van energiezuinige verlichting en een keur aan papierbesparende douchetoiletten passen helemaal binnen deze filosofie. In de zoektocht naar de nieuwste stap in MVO kwam Paul Roescher uit bij zonne-energie. De jaarlijkse hoeveelheid zonne-energie die op de aarde neer komt is zelfs twee keer zo veel als alle energie die voortkomt uit alle fossiele brandstoffen (kolen, olie, gas, uranium) bij elkaar. Met behulp van zonnepanelen kan zonne-energie worden opvangen en omgezet in bruikbare elektriciteit.

Het is dus ook volkomen logisch dat Paul Roescher voor het slim gebruiken van zonne-energie heeft gekozen en een paar duizend zonnepanelen op de daken van de showrooms in Apeldoorn en Rijssen liet plaatsen. De zonnepanelen zijn geleverd door Solar Vision Oost. Hun zonnepanelen en technologie zijn van Duitse makelij. Kijk voor meer informatie op www.paulroescher.nl of www.solarvision-oost.nl