Motorhelm kopen: Dit zijn de beste merken

Aangeboden door: helmonline.nl

Wanneer je een nieuwe motorhelm gaat kopen, wil je meer weten over de verschillende modellen en de kenmerken ervan. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste merken? En hoe houd je jouw helm zo lang mogelijk mooi?

ECE keurmerk

Er zijn veel goede merken als het op motorhelmen aankomt. De verschillen zitten in zaken als het gebruikte materiaal, het soort sluiting, het vizier enzovoorts. Eén eis waar jouw helm altijd aan moet voldoen, ongeacht het merk of type, is dat hij een ECE keurmerk heeft. Door dat keurmerk weet je dat dit exemplaar voldoet aan alle veiligheidseisen én dat je er dus met een gerust hart de weg mee op kunt.

Duur of goedkoop?

Misschien denk je veel geld te kunnen besparen door een tweedehands helm aan te schaffen. Dit raden wij ten zeerste af! Je weet nooit wat er met die helm is gebeurd en hij kan onzichtbare beschadigingen hebben aan de binnenkant van de buitenschaal. Ga dus altijd voor een nieuwe helm!

Merken

Toch hoeft dit niet te betekenen dat je direct de hoofdprijs moet betalen. Er zijn een aantal merken die topkwaliteit bieden voor een redelijke prijs. Merken die internationaal een goede naam hebben opgebouwd, mede door die uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Denk bijvoorbeeld aan de volgende merken:

Arai:

Kenmerkend voor helmen van dit Japanse merk is de ronde vorm (andere merken zijn ovaal) en de hoge mate van comfort. Door deze vorm ontstaat er minder weerstand tijdens het rijden en blijft de helm minder snel ergens achter haken bij een ongeval.

Shark:

Het innovatieve Franse merk Shark staat voor high performance helmen waar het gebruiksgemak en de functie zeer belangrijk zijn. Levert ook aan de professionals.

Schuberth

Het Duitse merk Schuberth heeft voor iedereen een goede helm. Met ruim twintig modellen en meer dan 10 kleuren én de aandacht voor comfort en accessoires, zit hier voor jou ook zeker een goed exemplaar bij!

ScorpionEXO

Scorpion komt altijd met innovatieve designs, gecombineerd met een optimale pasvorm. Ze worden, niet voor niets, ook gedragen door professionele motorcoureurs, onder andere de Scorpion EXO 510 Air is bij hen zeer populair.

HJC

Bij HJC kun je terecht voor een kwalitatieve helm voor een betaalbare prijs. Ook deze helmen worden door professionele coureurs gedragen.

Je helm onderhouden

Door je helm goed te onderhouden, blijft hij langer mooi en goed. Gebruik een zachte doek (geen papier!) om het vizier schoon te maken. Berg je helm op in een speciale hoes en bewaar je handschoenen er niet in.

Helmrubbers

De rubbers om het vizier kunnen uitdrogen en broos worden. Wanneer je ze af en toe invet met een speciale siliconen vloeistof kun je dat voorkomen.

Helminterieur

De binnenvoering van de helm vervuilt en slijt het snelst. Voorkom direct contact tussen voering en huid door een balaclava te dragen. Gebruik verder een speciaal middel, veelal een foam, om de binnenvoering schoon te maken.