Winkel Miss TuinBoon in wintersfeer

De winkel Miss TuinBoon van Claudia Boon in Gees heeft het eerste zomer- en herfstseizoen achter de rug. De eigenaresse kijkt terug op een leuke en bijzondere periode.

„Na een droog voorjaar met heel veel wind en zon begonnen de bloemen en groenten massaal te groeien en bloeien op onze akker”, vertelt de onderneemster. ,,Wat konden we toen al veel bloemen en groenten oogsten voor in de winkel. Ondanks dat de pluktuin destijds nog niet officieel open was, hebben heel veel klanten met alle plezier hun eigen boeket kunnen plukken.”

Heel wat maanden later is de akker in verval, weet Claudia. „Het bodemleven maakt zich op voor de winter en voor ons is dit een mooie kans om de akker verder aan te leggen. De 120 meter beukenhaag en meerdere fruit- en notenbomen hebben we in de herfst aangeplant als beschutting voor de bloemen en als nestgelegenheid voor beestjes en vogels. We kijken uit naar volgend seizoen wanneer de eerste tulpenbollen en narcissen opkomen. In juni 2021 is het dan tijd om de pluktuin - voor bloemen en groenten - officieel te openen hier in Gees.”

Esdorp

Maar voor nu is het winterseizoen dat telt in het esdorp. ,,We toveren de winkel op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 december om tot winterwinkel”, vertelt Claudia. „Het winterseizoen biedt veel prachtige materialen om mee te werken zoals droogbloemen, takken en wintergroen. En vergeet ook niet de handgebonden winterkransen, robuuste kerststukken en voorjaarsbollen.”

Op www.misstuinboon.nl staat meer informatie.