Spits Jasper Ruinemans vuurt nu op tennisbaan kanonskogels af

Jasper Ruinemans heeft een neusje voor de goal, maar de 31-jarige spits van zondag vierdeklasser Sleen schiet de ballen tegenwoordig niet in het net, maar over het net. De voetbalroutinier heeft van de nood een deugd gemaakt en is fanatiek aan het tennissen geslagen.

Voor Jasper Ruinemans is het een verweesd leven, zo zonder voetbal. Door alle coronamaatregelen staat de aanvaller al een paar maanden kurkdroog. Op de tennisbaan van tv Sleen kan hij gelukkig nog wel vol aan de bak. Ook afgelopen zondag was het weer raak. Met een paar imponerende smashes schiet Ruinemans zijn tegenspeler een paar fikse kanonskogels om de oren. ,,Hier hou ik mijn kruit bepaald niet droog”, grijnst Ruinemans. Om er direct aan toe te voegen: ,,Ik wil overigens niets liever dan voetballen, duels aangaan, strijden om de punten en genieten van de derde helft. Ik mis het spelletje enorm.”

Bloedhekel aan verliezen

Ruinemans mag zich inmiddels een geroutineerd tennisser noemen. Een vertragende hoge bal, afgewisseld met een harde smash. Voor de docent lichamelijke opvoeding is het gesneden koek. En evenals op het voetbalveld wil de geboren en getogen inwoner van Sleen ook op de tennisbaan altijd winnen. ,,Ik heb een bloedhekel aan verliezen, dat zit er nu eenmaal in.”

De allround sportman pakt ook regelmatig de mountainbike en trekt soms de hardloopschoenen aan. Al is dat laatste sinds zijn knieblessure niet echt ideaal. Het is echter toch vooral tennis dat domineert. ,,In de zomermaanden vaak wel vier of vijf keer per week. Tennis is immers één van de laatste sporten die je nu nog in teamverband kunt beoefenen. Daar maak ik dan ook optimaal gebruik van. Ik was de afgelopen jaren trouwens al vaak op de tennisbaan te vinden en dan vooral in de zomerperiode.”

Teamgenoten

Inmiddels zijn er dankzij een oproep van Jasper Ruinemans meer spelers van Sleen aan het tennis geslagen. “Ik heb de afgelopen jaren wel eens vaker geprobeerd om teamgenoten en vrienden mee te krijgen, maar toen was de animo nog niet zo groot. Nu het voetbal stilligt – en de tennisclub een zomerabonnement introduceerde – was het ijs snel gebroken. Ik had ook de overtuiging dat de voetballers het leuk zouden vinden. Je blijft in beweging en je ziet elkaar weer in sportverband. Ook al is hier dan geen derde helft”, lacht Ruinemans.

Overigens leverde het zomerlidmaatschap TV Sleen liefst vijftig potentiële leden op. Een behoorlijk aantal is ook daadwerkelijk lid geworden. ,,Het is dus zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar.” Tennis en voetbal zijn volgens Ruinemans volstrekt andere disciplines. Al zijn er zeker wel raakvlakken. ,,Voetballers hebben over het algemeen  een goed gevoel voor de baan van de bal. Dat is natuurlijk essentieel bij tennis en daarom pakken ze het vaak snel op.”

Trainingsvormen op voetbalveld

Ondanks de voetballoze periode is Jasper Ruinemans wekelijks zeker twee avonden op het trainingsveld van Sleen paraat. ,,Onder leiding van onze enthousiaste trainers Wout Feijen en Esra Philips werken we in viertallen diverse trainingsvormen af. Het liefst train ik uiteraard wedstrijdgericht en duelleer op het scherpst van de snede, maar we zijn nu eenmaal gehouden aan de beperkingen. Ons trainersduo zorgt in ieder geval voor voldoende variatie om het zo uitdagend mogelijk te houden.”

Jasper Ruinemans hoopt vurig dat de voetbalcompetitie vanaf half januari weer hervat kan worden. ,,Al heb ik er wel de nodige bedenkingen bij. Gelet op de huidige ontwikkelingen is een halve competitie wellicht het meest realistische scenario. We wachten het af, maar mijn geduld raakt onderhand wel een beetje op. We moeten weer om het echie spelen. Ik wil weer de zoete smaak van een overwinning proeven.”