Jor’s Molenzicht uit Schoonoord in de prijzen bij Horeca Awards 2020

Jor’s Molenzicht uit Schoonoord is maandag door een publieksjury uitgeroepen tot het beste café van Drenthe. De prijs is toegekend in het kader van de Nederlandse Horeca Prijzen 2020.

,,Het is een heel mooie blijk van waardering voor onze horecazaak. We zijn 1 februari van dit jaar pas gestart en hebben hard gewerkt om ons grandcafé op de kaart te zetten. Het is dan bijzonder eervol dat we prompt al een erkenningsprijs in de wacht weten te slepen. Een ontzettend mooi compliment van onze gasten”, zegt eigenaar Jordin Blaak.

De 25-jarige Schoonoorder was eerder werkzaam als gastheer in restaurant Fidele in Drachten en hotel-restaurant De Loohoeve in Schoonloo, maar toen Molenzicht begin dit jaar vrijkwam was dat voor Blaak en zijn vriendin Marlieke Schepers een schot voor open doel. ,,We hadden al plannen om iets voor ons zelf te beginnen. Wat is er dan mooier om in een horecazaak in je eigen dorp de scepter te zwaaien. We zijn heel gelukkig met deze deal.”

Mooie opsteker

Voor het stel is de prijs een mooie opsteker in tijden dat de horeca een zeer moeilijke periode doormaakt. ,,Dit is een hart onder de riem. We moeten alles doen om de crisis het hoofd te bieden. Juist nu is het belangrijk dat we laten zien dat we op het gebied van sfeer, kwaliteit en service veel te bieden hebben. Horeca in het dorp is belangrijk. Het zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding. Daar willen we met ons grandcafé graag een stevige bijdrage aanleveren.”