Coevordenaar Sander van Eijk: ‘Vroeger droomde ik altijd al van een groot gezin’

Sander van Eijk is eigenaar van Opmerkzaam.nl en woonachtig in Coevorden. Lees meer over de 44-jarige ondernemer - hij zag het levenslicht in Kockengen - in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ja! En sinds mei zelfs verloofd met mijn Natascha.”

Coevorden betekent voor mij:

„De plek waar ik uiteindelijk nog steeds woon en werk, iets wat ik niet van tevoren had kunnen bedenken. Vanuit Hilversum hierheen verhuisd en - al mis ik het nog steeds weleens - Coevorden is nu mijn basis. Na de geboorte van ons zoontje Pim, hebben we rondgekeken naar huizen in omliggende dorpen. Want met vier kids groeiden we echt uit ons huis, het leek wel een kippenhok. Na tal van bezichtigingen werd het Coevorden. Coevorden is nu thuis, met mijn gezin, vrienden en mijn bedrijf.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„De laatste tijden (voor corona) werd er al veel aandacht besteed aan diverse activiteiten en evenementen. Dit zou ik nog verder uitbreiden. Verder kijken we uit op winkelcentrum Gansehof. Dit winkelcentrum verdient volgens mij wel een opfrisbeurt en eigentijdse identiteit. Daar heb ik wel ideeën over! Net zoals de leegstand in de winkelstraat. Dit is zonde en komt door de internetwinkels, maar daarom zou ik belevingswinkels maken en de terrassen zoals Groningen en Enschede meer naar elkaar toe gaan trekken. Meer beleving en saamhorigheid.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Amsterdam of Hilversum. De laatste jaren ging ik weleens naar Emmen, of liep ik hier Vancouver binnen.”

Ik word vrolijk van:

„Ons grote gezin, het lawaai en de drukte, de wandelingen en samen naar musea. Vroeger droomde ik altijd al van een groot gezin, nou die droom is wel uitgekomen. Alhoewel het na 20.30 uur ook wel fijn is om een normaal gesprek met elkaar te kunnen voeren. Om toch nog regelmatig tijd voor elkaar te hebben, verras ik Natas regelmatig met een weekendje weg.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik maak vaak vreselijk slechte grappen, volgens Natas dan. Die maakt daar dan weer een goeie grap van, en daar lachen we dan samen om.”

En dat ik huilde ook…

„Na het overlijden van mijn moeder. Een heftige tijd, met veel onzekerheid. Een groot gemis dat ze er niet meer is.”

Hekel aan:

„Onrecht.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik heb een hele brede muzieksmaak, van Pachelbel tot System of a Down of wat past bij het moment. Ik heb ooit een herinneringenbibliotheek aangemaakt vanaf mijn eerste muziek herinneringen. Tegenwoordig streamen we alles, handig en dat waar je zin in hebt is direct binnen handbereik.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Heb ik niet echt, ben meer van de city trips. Er even relaxed tussenuit, liefst spontaan gepland, haha.”

Een lintje voor en waarom:

„Mijn verloofde natuurlijk, dat is echt een alleskunner en daar kan ik wel eens jaloers op zijn, want het lijkt soms wel of ze alles kan combineren. Mijn hoofd is meestal een vergiet of vol met andere dingen of verstrooid, dat klinkt beter, haha.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Tekenaar, ik was vanaf jongs af aan altijd aan het tekenen. Oké, op mijn vijfde wilde ik net als de rest ook agent of brandweerman worden, maar vanaf mijn zesde tekenaar.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Weinig vrije tijd, dus die moet je dan goed benutten. Want meestal is het werk, dit neemt met een eigen bedrijf toch wel meer ruimte in dan veertig uur. Verder besteed ik momenteel veel tijd aan klussen. We hebben een aannemer in het nieuwe huis aan het werk gehad, dus alle grote dingen zijn gelukkig verbouwd. De afwerking en kleinere klussen doen we in de avonduren en de weekenden. De komende tijd zijn we dus nog niet klaar. Onze vrije tijd samen is vooral op vrijdagavond als de kids op bed liggen, dan is het onze avond en dan wisselen we elkaar af in het weekend met uitslapen. Ook weleens nodig in ons drukke leven!”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Dat was toch wel mijn huwelijksaanzoek, letterlijk! Tijdens een weekendje weg, riep ik haar de tuin in. Ik wees naar een boom en zei: ‘Goh kijk eens omhoog’. Ik zag haar bijna denken: ‘Och, naar welke vogel moet ik nu weer kijken, boeiend’. Maar lief als ze is, deed ze dat toch. En daar in de lucht vloog een vliegtuigje voorbij, met een vaandel: ‘Natas, wil je met me trouwen?’. Terwijl ze nog stomverbaasd keek, ging ik met de ring op mijn knie. Ze was in tranen. Prachtig.”

Nog iets om te delen met de lezers van deze krant?

„De meeste klanten zitten in de Randstad, maar ook binnen deze regio denk ik graag mee in concept, creatie en communicatie voor elke ondernemer of elk merk.”