Carmelcollege in Emmen anderhalve week gesloten en geeft alle lessen online na sterke toename coronabesmettingen onder leerlingen

Het Carmelcollege in Emmen geeft vanaf dinsdag 24 november alle lessen online. Dit gebeurt in verband met het toenemende aantal coronabesmettingen onder leerlingen.

De lessen worden in ieder geval tot 6 december op afstand gegeven. In een aantal dagen is het aantal positief geteste leerlingen sterk toegenomen. Het besluit om de school voor leerlingen te sluiten, volgt nadat enkele klassen al in quarantaine waren geplaatst.

‘Rust voor leerlingen en docenten’

‘We vinden het erg vervelend, want liever houden we de school gewoon open voor leerlingen natuurlijk, maar we kunnen niet anders dan onze verantwoordelijkheid hierin nemen’, meldt Louwien Eising, rector van het Carmelcollege. ‘We zijn dan ook van mening dat we er goed aan doen om alle klassen voor anderhalve week naar huis te sturen. Daarmee creëren we rust voor onze leerlingen en docenten.’

Eventuele toetsen die gepland staan zullen worden verplaatst of vinden online plaats. De school blijft wel open voor docenten, zodat zij vanuit hun klaslokaal les kunnen geven.