Nieuwbouw huurhuizen Beatrixlaan Oosterhesselen: hoogste punt bereikt

Vandaag bereikt de bouw van twaalf huurhuizen aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen het hoogste punt. En dat is een mijlpaal, want het geduld van bewoners is de afgelopen jaren flink op de proef gesteld.

Volgens woningcorporatie Domesta zit er nu dan toch schot in de zaak. Domesta verwacht dat in het voorjaar van 2021 de huizen kunnen worden verhuurd. Ter Steege Bouw uit Hardenberg is de aannemer.

Het hoogste punt is voor Domesta reden om er een feestelijk moment van te maken. Door alle coronamaatregelen gaat dit anders dan anders. Zeven bewoners die woonden in de oude gesloopte huizen, komen straks terug. Zij krijgen een attentie van Domesta om te vieren dat de bouw goed opschiet.

De twaalf nieuwe huizen zijn straks gasloos en voorzien van infraroodverwarming, zonnepanelen en zonneboilers. Verder is er mechanische ventilatie voor voldoende af- en aanvoer van lucht. De komende maanden moet er volgens Domesta nog heel wat werk worden verzet.

Verhuur via Thuiskompas

Vijf van de twaalf huizen zijn nog niet verhuurd. Deze biedt Domesta op termijn aan via Thuiskompas. Iedereen die daar staat ingeschreven als woningzoekende, kan dan reageren op de huizen. Degene met de langste inschrijftijd maakt kans op onderdak in Oosterhesselen.