Leerlingen Esdal College exposeren foto’s

Leerlingen uit de tweede klassen van het Esdal College in Klazienaveen exposeren van maandag 23 november tot en met vrijdag 4 december foto’s in de plaatselijke bibliotheek. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen.

Op de school wordt de laatste twee jaar extra aandacht besteed aan de multimediavakken. Zo is er vorig schooljaar een nieuwe leerlijn fotografie ontwikkeld bij het vak kunst en cultuur en wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een lessenserie animatie en mediawijsheid.

Verrassende beelden

Kunstdocent Sanne Benus vertelt: ,,Onze tweedejaars leerlingen hebben tijdens de eerste coronaperiode thuis gewerkt aan een foto-opdracht met als thema ‘Vroeger en nu’. Dit thema leende zich er goed voor om in hun huiselijke omgeving foto’s van vroeger na te maken in de sfeer van nu. Dit onderwerp leverde verrassende en soms hilarische beelden op die de moeite waard zijn om te bekijken.”

Ze vervolgt: ,, Het is voor leerlingen momenteel een hele lastige periode. Veel leuke dingen gaan niet door en er zijn weinig mogelijkheden tot zelfexpressie nu het culturele leven nagenoeg stil ligt. Daarom zijn we op het idee gekomen om de leerlingen een expositie in te laten richten. Wegens corona kan er helaas geen officiële opening zijn, maar de leerlingen hopen dat er toch veel mensen zullen komen.”

Scherpte en diepte

Mediadocent Ester Kroezenga begeleidt haar collega-docenten bij de lessen: ,,De leerlingen hebben veel geleerd over de technische aspecten van de fotografie zoals kikker- en vogelperspectief, scherpte en diepte. Maar het gaat uiteraard ook vooral om het ‘leren kijken’. Wat is een mooie compositie en hoe maak je een foto met gebruik van de aangeleerde techniek verrassender? En dat is ze verrassend goed gelukt!”