Stadsvloer Emmen wordt opgefleurd met verlichte beesten

De stadsvloer in Emmen wordt vanaf volgende week opgefleurd met verlichte beesten. Komende maandag wordt begonnen met de opbouw van de dertien dieren van staal.

Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad heeft fors geinvesteerd in de sfeerverlichting. Centrummanager Laurens Meijer: ,,Inmiddels werk ik twee jaar aan dit project dat ooit begon met een bezoek aan een kerstbeurs in Frankfurt. Nog nooit heb ik zoveel lichtjes bij elkaar gezien. Ik zag in Frankfurt deze grote verlichte beelden. Die moeten we naar het centrum van Emmen halen, dacht ik direct. Hoe gaaf is de verbinding met ons dierenverleden, het heden en de toekomst?"

Starlight uit het Overijsselse Heino levert de eyecatchers. In twee dagen worden de stalen dieren in elkaar gezet. De verlichte beelden zullen tot in februari te zien zijn. In Emmen zijn straks vlinders, giraffes, pinguïns, elanden, een ijsbeer, een sneeuwuil, een adelaar, een leeuw en een neushoorn te vinden. Sommige beelden zijn ruim zes meter hoog.

Laurens Meijer: ,,Juist nu is sfeer extra belangrijk. We snakken allemaal naar warmte en gezelligheid gedurende deze lastige periode. Dat vind je niet als je online shopt, maar wel als je veilig winkelt in de binnenstad. Daarnaast kan op ruime afstand naar de beelden gekeken worden. Bij de realisatie van het project heeft de gemeente ons goed geholpen."