Bibliotheken in gemeente Coevorden blijven actief in coronatijd

Deze krant meldde dat de bibliotheken in de gemeente Coevorden vanwege de coronamaatregelen de eerste tijd alleen open zijn voor het lenen van materialen. Toch blijft het niet alleen bij het lenen van materialen, zo weet Coen van Meerten.

De 58-jarige Dalenaar is coördinator van de zes bibliotheken in de gemeente. De bibliotheek heeft een vestiging in de stad Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Aalden, Sleen en Schoonoord. De activiteiten in de bibliotheken zijn dan wel geschrapt, maar toch is niet alles ‘on hold’ voor de boekenliefhebbers. ,,Onze bezoekers kunnen ook gewoon hun materialen inleveren”, zegt Van Meerten. ,,Veel mensen dachten dat er niet meer ingeleverd kon worden. Zij kunnen dus nog ‘gewoon’ naar de bieb toe.”

De bibliotheken in de gemeente Coevorden blijven actief in deze ingrijpende periode volgens Van Meerten. ,,Voor jong en oud is er de actie Nederland Leest, die start per 1 november. Bezoekers kunnen in de bibliotheek een gratis boek afhalen met als thema ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’. Centraal in dit thema staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea: een ware familiegeschiedenis. Dit boek is geschreven door Judith Koelemeijer.” Aan de hand van het thema krijgen mensen de kans om de eigen geschiedenis te ontdekken. ,,En in dat opzicht is de website Delpher een uitkomst. Deze geeft toegang tot 100 miljoen pagina’s uit publicaties van de 15e tot 21e eeuw.”

Van Meerten verklapt verder dat Nicole Hoogenboom uit de Hanzestad Zwolle op dinsdag 17 november een gratis online masterclass geeft voor ouders van kinderen met autisme of ADHD. ,,De masterclass wordt digitaal gegeven via Zoom en start om acht uur ‘s avonds. Deelnemers kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@bibliotheekcoevorden.nl. Dit kan tot op de dag van de masterclass. Zij krijgen na aanmelding een link om de masterclass te kunnen volgen.”