Mooiste Kiek van de Week | door Herman Meijer uit Oosterhesselen

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Herman Meijer. De inwoner van Oosterhesselen maakte deze foto tijdens het rooien van cichorei onder de rook van Gees.

„Een mooi plaatje in de vroege ochtend was een voorbode van een prachtige oogstdag onder goede weersomstandigheden, waarbij ik aanwezig was als trekkerchauffeur”, zegt Herman. De foto is genomen rond kwart voor acht ’s morgens. „Het bijzondere licht benadrukt de machine, die centraal staat bij deze rooiwerkzaamheden.”

Juist het ‘smart’ gedeelte van de telefoon zorgt er volgens de jury voor dat de oogstmachine niet als een donker silhouet oogt onder deze prachtige zonsopgang. De machine behoudt de fraaie kleuren en dat zorgt voor een prachtig contrast ten aanzien van de achtergrond.

Delen

Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Coevorden - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus volledige naam en woonplaats - naar coevordercourant@ndcmediagroep.nl. Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt.

Elke weekwinnaar in 2020 dingt mee naar de jaarprijs.