Haar- en hoofdhuidproblemen door coronastress

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 10 procent van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis. Jeuk, eczeem en zelfs haaruitval zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door stress, maar op hun beurt ook stress veroorzaken.

Een gespecialiseerde haarwerkspecialist, zoals Creativo Care in Emmen, kan veel betekenen. Want er zijn goede behandelingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet weten waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen.

Haarwerkspecialisten leveren naast beauty ook zorg. Deze zorg ging door tijdens de lockdown, ook in Emmen. ,,We hebben mensen die hun haar verliezen door chemo of een andere oorzaak gelukkig gewoon kunnen helpen tijdens de lockdown. Dit konden we doen door een strak hygiëne-protocol en extra beschermingsmiddelen als mondkapjes en spatbrillen. Als haarwerkspecialisten zijn we al gewend om met dit soort bescherming te werken”, aldus Liane Mestemaker van Creativo Care aan het Stationsplein in Emmen.

Dag van het Haarwerk

,,Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben. Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ proberen we bij te dragen aan het doorbreken van het taboe en meer bekendheid te geven aan de oplossingen die er zijn.”

Liane Mestemaker: “Wij kennen heel goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. Onze salons zijn zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen." Iedereen is op welkom op de 'Dag van het Haarwerk', op dinsdag 20 oktober.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kan men contact opnemen met Liane Mestemaker via telefoon 0591-714725 of e-mail: info@creativocare.nl