DSC '65 na vier duels verlost van hatelijke nul; VIOS (O) verrassend onderuit

DSC ’65 moest er vier wedstrijden op wachten, maar de formatie uit Dalerveen is op de ranglijst in de vierde klasse D van de hatelijke nul verlost. In de gemeentelijke derby deelde DSC '65 de punten met Sleen: 0-0.

Trainer Jordy Boer van DSC '65 moest flink puzzelen in zijn opstelling, vanwege schorsingen, blessures en ziekte. Dat er desondanks een alleraardigst team aan de aftrap stond, bewijst nogmaals dat de formatie uit Dalerveen beschikt over een bredere selectie dan in voorgaande seizoenen.

Het voetballend aardig opererende Sleen trof zondag op sportpark De Hoop een stugge thuisploeg, die bij vlagen met aardige combinaties probeerde om zelf gevaarlijk te worden. Kansen waren in de beginfase schaars. Sleen trof in de eerste helft via een vrije trap de lat en zag hoe doelman Dennis Schiphorst Haalweide van de thuisploeg met een fraaie reflex een inzet vanaf de zestien pareerde. Aan de andere kant kwam Nick Meijering een teentje te kort bij een voorzet en zeilde een inzet van Jasper Bunskoek na een aardige combinatie met Sander Schiphorst Haalweide naast.

Naarmate de tweede helft vorderde kroop ook DSC '65 steeds meer uit haar schulp. Het veld werd door de vele regen niet eenvoudiger bespeelbaar, maar desondanks creëerden de groenwitten een paar kansjes via schoten van onder meer Arnoud ter Bruggen, Jasper Bunskoek en de ingevallen jeugdspeler Jurjen Klaassen. Het bleef echter bij 0-0.

Het trainersduo Esra Philips en Wout Feijen zag een beter spelend Sleen, maar het ontbrak nog aan precisie: ,,We waren de bovenliggende partij. De keeper van DSC '65 stond succes voor ons in de weg. Helaas zijn we nog niet effectief genoeg in het afmaken van de kansen. Wel fijn dat we weer de nul hebben kunnen houden.”

VIOS (O)-Buinen 1-3

Het nog ongeslagen VIOS (O) incasseerde in eigen huis een gevoelige 1-3 nederlaag tegen promovendus Buinen. Al na tien minuten keek de ploeg van Alex Padding tegen een achterstand aan. Een corner van Marc Haandrikman werd door de verdediging verkeerd beoordeeld en draaide bij de tweede paal pardoes het doel in.

In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de 70e minuut verdubbelde Bram Komduur namens Buinen de marge. Tien minuten voor het eindsignaal van arbiter Strampel uit Heerenveen deed de ploeg uit Oosterhesselen iets terug. Jesper Mug bracht Jarno van Dalen op randje strafschopgebied in stelling en met een onberispelijk schot in de rechter kruising kreeg VIOS weer zicht op een resultaat: 1-2. Vlak voor tijd werd het pleit alsnog beslecht: een corner werd door de vrijstaande Nick Jeuring achter doelman Kayran Nijenbanning gekopt: 1-3.