Coevordense Frederiek Boerma: ‘Mijn passie is het helpen van mensen’

Frederiek Boerma is parttime afdelingssecretaresse bij de gemeente Coevorden en parttime virtual assistant als zelfstandig ondernemer. De Coevordense wordt op 1 november 40 jaar. Lees meer over haar in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ik woon samen met mijn vriend Arjan en wij hebben twee prachtige dochters, genaamd Esmée en Féline.”

Coevorden betekent voor mij:

„Voordat ik in Coevorden kwam wonen, had ik nogal een vooroordeel over de stad. Ik wilde er voor geen goud wonen. Echter, mijn vriend had een koopwoning in Coevorden en toen hebben we toch besloten dat ik bij hem zou gaan wonen in plaats van hij bij mij in Emmen. Inmiddels heb ik het erg goed naar mijn zin in Coevorden. De stad heeft eigenlijk alles wat ik wens: een mooi park, veel groen, leuke winkels en restaurants en veel evenementen. Hoe ironisch is het dat ik nu zelfs werk bij de gemeente Coevorden. Wie had dat kunnen denken?”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik zou direct de kartonfabriek uit de stad verwijderen. Ik vind de stank in de stad echt het grootste nadeel van Coevorden.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„Ik ben begonnen met de zondagen in de Boogie Bar in Barger-Oosterveld. Vervolgens ging ik dat combineren met discotheek Big Fun in Emmen (helaas afgebrand). Maar de meeste herinneringen heb ik aan Twins in Nieuw-Amsterdam. Dat was een geweldige tijd!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Dat was afgelopen zaterdag in een vakantiehuisje van Landal Twenhaarsveld. Mijn vriend denkt dat een Bollo de Beer-pak mij goed zou staan.”

En dat ik huilde ook…

„Dat was afgelopen week tijdens één van de afleveringen van ‘Married at first sight – Australia’.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik houd van verschillende soorten muziek, maar ik denk dat ik een lied of een muziekstuk het mooiste vind als het mij raakt, bijvoorbeeld ‘Mooi’ van Marco Borsato of ‘River flows in you’ van Yiruma.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Knuffelen met mijn vriend en dochters. Het mooiste van de dag is dat de kinderen zo enthousiast zijn als ik thuiskom of als ik ze ophaal van school en crèche.”

Ik zou graag de volgende personen willen nomineren voor een lintje:

„Mijn ouders en mijn schoonouders, omdat ze altijd voor ons klaar staan en dat waarderen mijn vriend en ik enorm. Ook wil ik Debby van Helmond nomineren voor een lintje. Zij helpt ons gezin met de huishouding en dat doet ze zo goed dat we haar voor geen goud zouden willen missen. Daarnaast is zij de meest attente persoon die ik ken en daar heb ik bewondering voor.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Verpleegster. Ik had zelfs op zeer jonge leeftijd met mijn vader een weddenschap afgesloten voor tien gulden. Die weddenschap heb ik verloren.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Leuke dingen doen met mijn gezin en afspreken met vrienden/vriendinnen. Mijn vriend en ik doen ook iedere maand met z’n tweeën iets leuks. Dat organiseren we om de beurt, dus het is iedere keer een verrassing voor de ander. Erg leuk! Ook mag ik graag series kijken op Netflix en/of Videoland en ik houd van lezen. Daarnaast ben ik lid van de centrale oudercommissie van Kinderwereld. Onze jongste dochter gaat naar de dagopvang van deze kinderopvangorganisatie en onze oudste gaat in vakanties naar de buitenschoolse opvang. Ook ben ik lid van de medezeggenschapsraad van obs De Buitenvree. Deze vrijwillige activiteiten vind ik erg leuk om te doen.”

Een paar hoogtepunten in mijn leven zijn:

„De geboorte van onze kinderen. In 2017 heb ik het jaarprogramma ‘365 Dagen Succesvol’ gedaan van David de Kock en Arjan Vergeer en zoals ze hadden beloofd: het was mijn beste jaar ooit. Het starten van mijn eigen bedrijf als VA (virtual assistant). Ik bied ondernemers secretariële ondersteuning en help ze met de (financiële) administratie.”

Nog iets om te delen?

„Probeer erachter te komen wat je passie is en probeer daar je werk van te maken. Mijn passie is het helpen van mensen. Mijn werk maakt me blij en het voelt niet als werk. Dit gevoel gun ik iedereen. Ga je dromen achterna en blijf je ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren.”