Engbert en Jo Boevink uit Wachtum zijn 60 jaar getrouwd: ‘We hadden hier veertien hectare grond tot onze beschikking’

Engbert (88) en de 83-jarige Jo Boevink zijn sinds dinsdag 60 jaar getrouwd. Zij kregen burgemeester Bert Bouwmeester woensdagmiddag op bezoek in het rustieke Wachtum. ,,We willen alle mensen die dinsdag 29 september tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt, hartelijk bedanken.”

Engbert en Jo groeiden op in Rekken, dat is een dorp in de buurt van Eibergen. ,,We ontmoetten elkaar op een dansavond in Eibergen. Na zeven jaar verkering trouwden we en gingen we inwonen.” Dat deed het stel in het ouderlijk huis van Engbert. Samen met zijn Jo was Engbert jarenlang werkzaam als boer. ,,We hadden melkkoeien, jongvee, fok- en mestvarkens en enkele kippen. Het was hard werken.”

Meer ruimte

Omdat uitbreiding van het boerenbedrijf in Rekken niet mogelijk was, ging het echtpaar Boevink voor een ander onderkomen als boerenbedrijf met méér ruimte. Zij kwamen uiteindelijk in 1993 terecht aan de Noordenveldseweg in Wachtum, niet ver van de snelweg. ,,We hadden hier met ons bedrijf veertien hectare grond tot onze beschikking. Dit stond ons dan ook direct aan.”

Het boerenbedrijf stopte in 2005. Dat gegeven toont aan dat Engbert en Jo tot op hoge leeftijd werkten voor hun bedrijf. Jo ging naar de plattelandsvrouwen in Wachtum, Engbert heeft altijd iets met muziek gehad. Hij was lid van muziekvereniging Crescendo in Rekken en speelt nog altijd op de hoorn bij muziekvereniging Ons Genoegen in Wachtum. ,,Ook was ik lid van het Drents Seniorenorkest.”

Engbert en Jo Boevink hebben vijf kinderen en acht kleinkinderen.