Oktober Kindermaand in gemeente Coevorden

Oktober Kindermaand wordt ook in 2020 georganiseerd. Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren maar liefst 95 instellingen in Drenthe in oktober ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Elk weekend staan theater, muziek, rondleidingen en veel gratis toegankelijke creatieve activiteiten op het programma. In de gemeente Coevorden doen zes organisaties mee, waaronder Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Kunst op Vijf en Kids Sound.

Zorgeloos

Alle deelnemende instellingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat de kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud en hun ouders zorgeloos kunnen deelnemen aan alle evenementen. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.

In Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord kan alle zondagen een puzzelroute gevolgd worden en in de historische drukkerij van het museum kunnen prenten gemaakt worden. Kinder- en jeugdkoor Kids Sound organiseert op 3 en 10 oktober - op gepaste afstand - een sing along om kinderen te enthousiasmeren voor het zingen.