Inge Tibben zingt Franse chansons

Zangeres Inge Tibben heeft veel succes met haar Franstalige chansonsvoorstellingen. Op zondag 25 oktober is de inwoonster van Dalen met haar theaterprogramma ‘Vive la Chanson’ in Theater Hofpoort/De Fabriek in Coevorden te zien. Op vrijdag 13 november staat Tibben met haar voorstelling 'Plaisir de Chanson', die een iets ander karakter heeft, twee keer in de Grote Kerk in Emmen.

Tibben, in het dagelijks leven docent Duits op een middelbare school, vertelt tijdens haar voorstellingen, waarin ze zowel klassiekers als modernere chansons brengt, altijd iets over de nummers of de originele artiest. Op het programma staan klassiekers als ‘La vie en rose’, ‘Plaisir d’amour’, ‘Non je ne regrette rien’, ‘Cent milles chansons’, ‘Je sais pas’, ‘Je t’aime’ en ‘La Mer’.

Vaak is de Dalense te horen op kunstevenementen. Zo was ze te gast op het schildersfestival Montmartre in Oosterhesselen. Ze zingt niet alleen in het Frans, maar ook in het Engels, Nederlands en Duits. Hoewel Tibben pas op latere leeftijd begonnen is met optreden, heeft ze inmiddels drie cd’s op haar naam staan.

Tijdens de voorstelling in Theater Hofpoort wordt ze begeleid door Mirko Graff (keyboard) en pianist Mark Hidding. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterhofpoort.nl

Ook tijdens de voorstelling in Emmen wordt ze begeleid door Mark Hidding, die soms ook een ander instrument bespeelt. Tibben speelt twee keer in de Grote Kerk, om 19.30 en 21.15 uur. Voor kaarten: www.grotekerkcultureel.nl