Zondagvoetbal: Raptim en Sweel blijven ongeslagen

Germanicus heeft zondagmiddag een zure nederlaag geleden bij Hoogezand. De Groningers maakten er in de laatste minuut via een strafschop 1-0 van.

Beide ploegen waren in een gelijkwaardige eerste helft niet te beroerd de aanval te zoeken en dat leverde een aantrekkelijke eerste helft op. De grootste kans voor de theepauze kwam op naam van Kain Hoogeveen. Alleen voor de keeper wist hij echter niet te scoren.

Na rust was Hoogezand wel sterker, maar de ploeg van André Mulder weerde zich kranig tegen de fysiek sterke kampioenskandidaat. In de 70e minuut kwam de thuisploeg goed weg. De doorgebroken Jessie Rotmensen werd vlak voor het strafschopgebied gevloerd. De overtreding tegen Rotmensen had in de ogen van de Germanen met een rode kaart bestraft moeten worden, maar arbiter Knol hield het ‘slechts’ bij geel.

Hoogezand drong steeds meer aan, maar Bram Weerink keepte een prima partij en hield de Coevordenaren op de been. Vijf minuten voor tijd leek Germanicus op weg naar de zege nadat het een strafschop toegewezen kreeg. Roelof van Dijk wist echter geen raad met het buitenkansje. Ondanks deze domper was een puntje binnen bereik, maar in de laatste minuut vloerde doelman Weerink een speler van Hoogezand. Arbiter Knol wees resoluut naar de stip en spits Heine Uuldriks haalde de trekker over: 1-0. Germanicus speelt zondag op De Pampert tegen koploper Jubbega.

Dalen deelt in Sneek de punten met LSC1890: 2 - 2

Dalen deelde in Sneek de punten met LSC1890: 2-2. De Dalenaren leken na een half uur op rozen te zitten door een weergaloze goal van aanvoerder Tijmen Venhorst en een lucky doelpunt van Nick Schuiling. De routinier profiteerde optimaal van een blunder van LSC1890-doelman Jesse van Sermont. Vlak voor rust verkleinden de Friezen via Tarik Bouraba de achterstand en na rust kreeg Dalen het lastiger. In de 52e minuut kwam LSC op gelijke hoogte en opnieuw was Bouraba de maker. Na de tweede gele kaart – en dus rood – voor Nordin Smits in de 57e minuut werd Dalen meer en meer in het defensief gedrukt. Met dank aan Kevin Borgman bleef de ploeg op de been. Na ruim een uur spelen keerde de doelman een penalty en werd uiteindelijk toch nog een puntje veiliggesteld.

Zwaarbevochten zege Raptim 

Raptim boekte op Klinkenvlier een even fortuinlijke als zwaar bevochten 2-1 zege op Twedo. De Coevordenaren hadden weliswaar het betere veldspel, maar nog binnen het kwartier openden de bezoekers uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam de score. Raptim moest na een uur spelen met tien man verder, na een rode kaart voor Stan Meppelink. De ploeg van Jan Wielink was daarna beter. Direct nadat Raptim in ondertal kwam scoorde Lars Hoving op aangeven van Kay Ambergen de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd een afstandsschot van Jesse Keen  niet goed verwerkt door Twedo-doelman Manting en pakte Raptim op de valreep de tweede achtereenvolgende zege van het seizoen.

Protos blijft puntloos

Protos ging in Schoonebeek met 3-0 onderuit tegen SVV’04. De gehavende ploeg van Roeland Kwint kon geen aanspraak maken op de zege. Na ruim een half uur opende Arjan Kocks de score. In de tweede helft liep SVV’04 door goals va Bart Moes en Rick Piek uit naar 3-0.

Sweel op ’t Alterbarg te sterk voor Olyphia

Sweel heeft de verrassende zege tegen Steenwijkerwold een goed vervolg gegeven door zondagmiddag Olyphia te verslaan. Op ’t Alterbarg zegevierde de ploeg van Jarno Rotgers met 3-2. De overwinning was verdiend te noemen. Sweel zorgde vanaf het begin voor het meeste gevaar. Olyphia  kwam al na zes minuten verrassend genoeg op 0-1 door een doelpunt van Twan Wiegman. Maar Sweel was in het vervolg van de eerste helft voetballend gezien de bovenliggende partij. De thuisploeg slaagde er prima in om onder de Friese fysieke kracht uit te voetballen. Vlak voor rust zette Roald Vrieling met een uitstekend doelpunt de thuisploeg op gelijke hoogte.

Sweel was ook in de tweede helft dominant, maar wel slordig in de afronding. De gasten uit Noordwolde waren een stuk efficiënter: Twan Wiegman zette na ruim een uur spelen met zijn tweede treffer van de middag de stand op 1-2. Sweel herpakte zich prima en kwam door een benutte strafschop van Richard Speelman op gelijke hoogte. Sweel ging op jacht naar de winnende treffer en dat bleef niet zonder resultaat. Roald Vrieling zette met een schitterende kopbal de stand op 3-2. Olyphia had in de slotfase nog wel kansen op de gelijkmaker, maar Sweel trok de zege uiteindelijk vrij probleemloos over de streep.