Zaterdagvoetbal: VCG - Bargeres gestaakt na wanordelijkheden

CSVC leed tegen Avereest een 2-1 nederlaag, maar de ploeg van Nico Kats had op basis van de tweede helft zeker recht op een punt.

De Coevordenaren hadden in het eerste kwartier nog grip op de wedstrijd, maar Avereest bleek in het vervolg de harde duels niet te schuwen. Daar had CSVC niet direct een pasklaar antwoord op. Bovendien moest Jurriaan Veldhuis met een enkelblessure het veld verlaten. Na dertig minuten kwam Avereest op 1-0. Vijf minuten later voorkwam Stein Haandrikman een grotere achterstand. De reserve-doelman keerde een penalty, maar door ongelukkig uitverdedigen kwam de thuisploeg vlak voor rust toch op 2-0. In de tweede helft toonde CSVC veerkracht en was ook feller. Na ruim een uur spelen maakte Ruben Meijer de aansluitingstreffer. Vervolgens kregen Tristan Hidding en Bart Turien de beste mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het geluk was uiteindelijk niet aan de zijde van de manschappen van Nico Kats.

VCG – Bargeres in de 75e minuut gestaakt bij een stand van 2 - 2

Bij de wedstrijd tussen VCG en Bargeres in de vijfde klasse F hield scheidsrechter Theo Hein  het zaterdagmiddag in de 75e minuut voor gezien. Na eerdere opstootjes in de wedstijd was voor de leidsman uit Erica een kwartier voor tijd de maat vol. Even daarvoor werden Dinand Post (VCG) en Casper Dorgelo (Bargeres) met een rode kaart van het veld gezonden.

VCG stond al na amper een minuut op voorsprong door een doelpunt van Levi Dekker. Binnen vijf minuten had de ploeg van trainer Harjo van der Valle goede kansen om de score uit te bouwen, maar snel daarna was VCG het even kwijt. ,,We verloren de concentratie en hanteerden te snel de lange bal. Dat kwam ons spel niet te goede”, aldus Van der Valle. De bezoekers uit Bargeres profiteerden optimaal en kwamen nog voor rust op voorsprong.

In de tweede helft pakte VCG de draad goed op en kwam via Joey Kikkert op 2-2.  De thuisploeg was in het vervolg de bovenliggende partij en het wachten was op de 3-2. Na ruim een uur spelen werd het duel steeds grimmiger met opstootjes tot gevolg. Een kwartier voor tijd resulteerde duw- en trekwerk in het definitief staken van het duel. Komende zaterdag staat voor VCG het uitduel tegen Alcides op het programma. De wedstrijd op sportpark Ezinge in Meppel begint om 15.00 uur.

NKVV lijdt kansloze 7-2 nederlaag tegen Udiros

NKVV verloor met ruime cijfers van Udiros. In het Friese Nieuwehorne werd het 7-2. In de eerste helft kwam Udiros op 3-0 en vlak voor rust verkleinde Julian Okken de achterstand. In de tweede helft was Udiros opnieuw de bovenliggende partij. Na de 4-1 zette Jeffrey Katerberg de 4-2 op het bord, maar daarna liep Udiros probleemloos uit naar 7-2.