Foto’s: Vernieuwde playground voor heel Coevorden officieel in gebruik

Samen met voorzitter Alexandra de Vries van de Coevorder buurt- en speeltuinvereniging Poppenhare heropende wethouder Joop Brink zaterdag de vernieuwde Playground Coevorden. Het feestelijke moment in de stadswijk Poppenhare viel samen met Burendag.

Na de openingshandeling werd een sporttoernooi gehouden op de playground. Later op de dag was het tijd voor een reptielenshow, oud-Hollandse spelletjes, lasergame en bubbelvoetbal. Vanwege de grote renovatie was de playground ruim een jaar dicht.

Op slot

Het destijds elf jaar oude speelveld ging mei vorig jaar op slot omdat het niet meer verantwoord was om te voetballen en basketballen. Het buurtgebouw heeft op de koop toe ook nog eens een nieuwe overkapping. Beachvolleybal is één van de mogelijkheden op de playground. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een toilet.

De renovatie kostte drie ton. Ongeveer vijftien vrijwilligers zijn maandenlang bezig geweest om het terrein opnieuw in te richten. De helft van het renovatiebedrag komt van een Europese Leadersubsidie. De playground is bestemd voor heel Coevorden.