Zwemster Ismay Lichtendonk uit Coevorden in nationale jeugdselectie

Zwemster Ismay Lichtendonk is opgenomen in de nationale jeugdselectie van de KNZB. De prestaties, inzet en ontwikkeling die de 16-jarige Coevordense het afgelopen seizoen doormaakte, zijn bij de nationale zwembond niet onopgemerkt gebleven.

„Ik ben uitgenodigd om dit seizoen deel te nemen aan de activiteiten van de nationale jeugdselectie. Dit is voor mij een heel mooie stap in mijn ontwikkeling.” De jeugdselectie bestaat uit zwemmers van verschillende verenigingen. „Tijdens een aantal momenten per seizoen neem ik deel aan trainingen en wedstrijden. Dat geldt ook voor deelname aan testen en metingen bij het Innosportlab in Eindhoven. Het is allemaal heel professioneel geregeld”, aldus Ismay, die lid is van zwemclub Dedemsvaart-AC.

Uitdagend

De beloftevolle zwemster werkt bij de KNZB onder leiding van bondscoach Jeroen Rademaker een uitdagend wedstrijd- en trainingsprogramma af, waarbij de ontwikkelingen rond het coronavirus de zwembond uitdaagt om creatief en flexibel te zijn.

De activiteiten van de nationale selectie vinden mogelijk plaats op momenten dat Ismay eigenlijk op school zou moeten zijn. „Om de combinatie sport en school mogelijk te maken, kan ik aanspraak maken op de Talentstatus van NOC*NSF. Als lid van de jeugdselectie heb ik recht op een NT/TalentteamNL status en kan ik gebruikmaken van een aantal faciliteiten.”

Ismay volgt aan het Johan Cruyff College in Enschede de opleiding Sport & Beweging en Coaching.