Volleyballers Vonk en Dalen verliezen openingsduel

De volleyballers van Vonk zijn het seizoen in de promotieklasse met verlies gestart. Dames 1 verloor in de Drostenhal met 1-3 van het stad-Groninger Donitas 5. De heren gingen met dezelfde cijfers onderuit tegen Smash HS1.

In de derde divisie startte ook Dalen DS 1 met een nederlaag. De ploeg van Henk-Jan Vrielink verloor in sporthal ’t Grootveld met 1-3 van Impala DS uit Leek.

Vonk 1 - Donitas DS 5  1-3

De sterk gewijzigde formatie van trainer-coach Anouk van der Veen had in de eerste twee sets de zaken goed voor elkaar. De boeiende eerste set werd met 26-24 over de streep getrokken en ook de tweede set leek in het voordeel van de thuisploeg te eindigen, maar de Groningers zegevierden toch nipt met 23-25.

De derde set was van de zijde van Vonk van beduidend minder niveau. Er werden meer servicefouten gemaakt en het spel werd slordiger. Hierdoor konden de dames uit Groningen meer en meer in hun eigen spel komen. Dat vertaalde zich in een afgetekend verlies van 12-25. Er leek nog wel een vijfsetter in de maak. In de vierde set werd de opbouw prima uitgevoerd, maar het tij keerde en door teveel fouten ging de set met 20-25 uiteindelijk toch naar Donitas.

Zaterdagmiddag speelt Vonk opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Volco DS2 uit Ommen. Het duel in de Drostenhal begint om 16.00 uur.

Vonk HS 1 – Smash HS 1  1-3

Ook de volleybalheren van Vonk kenden in de promotieklasse een moeizame start van het seizoen. Met de nieuwe trainer-coach Daniel IJsselstijn op de bank traden de heren uit Coevorden aan tegen Smash uit Beilen. De gasten waren met 1-3 sterk.

Vonk kwam in de eerste set matig uit de startblokken. Door slordig spel keken de heren al snel tegen een achterstand van zes punten aan. Deze werd halverwege de eerste set nog wel weer ingelopen, maar het herstel kwam te laat en de setwinst ging met 17-25 naar Smash. De tweede set kwamen de heren beter voor de dag en mede door goede servicebeurten en blokkeeracties was Vonk met 25-21 te sterk.

In het begin van de derde set slaagde Vonk erin om de vorm uit de tweede set vast te houden, maar bij een setstand van 14-9 werden de rollen omgedraaid. De gasten uit Beilen kenden een sterk slot en wonnen met 19-25. In de spannende vierde set golfde het spel op en neer, maar ook hier het slotakkoord voor Smash. Door twee fouten ging de winst met 24-26 naar de Beilenaren. Ondanks de nederlaag kon Daniel IJsselstijn voldoende positieve punten meenemen naar het duel van komende zaterdag. Dan staat om 18.00 uur het thuisduel tegen OPM uit Heerenveen op de rol.

Dalen DS 1 – Impala DS 1  1-3

In de derde divisie verloor Dalen DS 1 in sporthal ’t Grootveld met 1-3 van Impala DS1. De gasten uit Leek waren in de eerste drie sets met 21-25, 15-25 en 20-25 te sterk. Pas in de vierde set kwam Dalen beter in de wedstrijd en won de formatie van Henk-Jan Vrielink met 25-16. Dalen DS1 speelt zaterdagavond in sporthal Peelo in Assen tegen Animo ’68. Aanvang 17.15 uur.