Patrick Vos (25) moet gat opvullen na vertrek sterkhouders

Patrick Vos is dit seizoen één van de spelers die bij Raptim het gat moet opvullen dat de twee sterkhouders Arnoud ter Bruggen en Sander Bunskoek achterlieten. De 25-jarige Vos, al vanaf de jongste jeugd lid van Raptim, loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid.

,,Ik zal binnen de lijnen leiderschap en sturing aan mijn team moeten geven. In de voorbereiding is gebleken dat het even wennen is zonder de vaste waarden. Het is nu belangrijk dat nieuwe jongens in het veld opstaan en de leiding durven te nemen.”

Lat ligt hoog

Patrick Vos legt de lat bij Raptim hoog. ,,Als grootste club van Coevorden zijn we het aan onze stand verplicht om in ieder geval bovenin de derde klasse mee te draaien. Raptim is in potentie zeker een club die in de tweede klasse thuishoort, helemaal gezien de faciliteiten en de grote schare vrijwilligers waar de club altijd een beroep op kan doen.”

Het keurkorps van Jan Wielink – die bij de Coevordenaren aan zijn derde seizoen bezig is – herbergt volgens Vos een aantal talentvolle spelers, waar de club nog jaren mee vooruit kan. ,,Ik zie naast veel aanknopingspunten echter ook zeker nog verbeterpunten. Voetballend zijn wij misschien wel de beste ploeg uit de derde klasse. In onze selectie zit voldoende technisch en tactisch vernuft. Het probleem is dat we het niet gaan redden met louter en alleen mooi en leuk voetbal."

Hij vervolgt: ,,We hebben in de derde klasse te maken met ploegen die de duels niet schuwen. Het is precies deze eigenschap waar we vaak nog onvoldoende antwoord op hebben, waardoor we juist tegen de fysiek sterke teams punten laten liggen. Het is duidelijk dat we op dit gebied nog stappen moeten maken. We moeten iedere wedstrijd meer energie en strijd leveren, dan kunnen wij ook de fysieke ploegen de baas blijven.”

Bovenin meedraaien

Als centrale verdediger beschikt Patrick Vos niet alleen over duelkracht, maar ook over voetballend vermogen. “Als het nodig is ben ik niet bang de duels aan te gaan. Een verbeterpunt zit in de mentaliteit, dit is trouwens ook iets wat ik bij meerdere jongens in de groep terugzie. Vanaf de kant kan onze spelopvatting onbewust wat laconiek overkomen."

Vos, die in het dagelijks leven werkzaam is als docent economie bij de Nieuwe Veste in Hardenberg, benadrukt dat zijn ploeg zich nog meer bewust moet worden van de voetballende kwaliteiten en zelfvertrouwen moet uitstralen. ,,Altijd alles willen geven en als we het veld afstappen moeten we er echt alles aan hebben gedaan. Als we als ploeg deze aspecten verbeteren en kunnen opbrengen, dan zullen we dit seizoen gewoon weer bovenin meedraaien.”

Raptim opent de competitie zaterdagavond met de streekderby tegen Protos. Het duel in Steenwijksmoer begint om 20.00 uur.